Рубрики: Цікаве
28.09.2024 17:29

Ціни на квартири – Київ, Дніпро, Одеса, Львів: скільки коштують квартири в найбільших містах України зараз

Сьогодні ціни на квартири у всіх містах України залежать переважно від ситуації з безпекою та віддаленості регіону від прифронтових зон. Скільки коштує однокімнатна квартира зараз?
Поділитися

Станом на літо 2024 року найдешевші квартири в Україні продаються у Херсонській, Харківській, Миколаївській та Запорізькій областях. “однушку” в цих регіонах можна придбати в середньому від 20 до 23 тисяч доларів. Найвищі ціни на вторинне житло продовжують залишатися у Львові та Києві. Пояснити це дуже просто, у тих регіонах, де найчастіше звучить тривога і є небезпека потрапити під обстріл, житло стрімко дешевшає. Люди переїжджають у віддаленіші регіони і намагаються хоч якось продати свої квартири.

У ТОП-4 найдорожчих цін на однокімнатні квартири, як і раніше, продовжують залишатися такі міста, як Львів. Тут вартість “однушки” в середньому становить від 60 до 65 тисяч доларів. На другому місці – столиця. Середня вартість вторинного житла у Києві тримається на рівні 58 тисяч доларів. Далі йде Ужгород та Чернівці. Останнім часом ціни у цих містах трохи зросли та становлять від 47 до 55 тисяч доларів.

Скільки коштує пожити в найбільших містах України

Трохи нижче ціни в Луцьку та Вінниці. Тут однокімнатну квартиру можна купити близько 40 тисяч доларів.

Ціна на однокімнатну квартиру у Дніпрі та області сьогодні становить від 21 до 25 тисяч доларів. Квартири у новобудовах можна придбати до 40 тисяч доларів.

В Одесі та області однокімнатну квартиру можна купити в межах від 27 до 45 тисяч доларів. Все залежить від району та якості будинку, в якому знаходиться житло.

Скільки коштує пожити в найбільших містах України

Фахівці, які займаються аналізом даних із продажу та купівлі житла в Україні, звернули увагу, що на цей час відзначається значний спад попиту на купівлю квартир у новобудовах. Українці віддають перевагу вторинному житлу. У багатьох областях пропозиція набагато перевищує попит. Також помітили інтерес до купівлі приватних будинків та таунхаусів, розташованих неподалік великих міст.