|
28.08.2023 21:10

Запіканка ніжна та повітряна, як чізкейк: рецепт легкого десерту, який сподобається і дорослим, і дітям

Покладені у форму для запікання шари різних продуктів через кілька хвилин перебування в духовці постають перед нами у вигляді апетитної страви, яку можна з успіхом з’їсти на сніданок, обід чи вечерю. Досить проста і швидка у приготуванні, смачна страва – всім знайома запіканка. Причому кожен має свою улюблену запіканку.

Альтернативою класичній запіканці можуть стати рецепти сирної запіканки з бананом. Її можна приготувати на сніданок або вечерю, а також пригостити нею раптових гостей, адже процес її приготування не забере багато часу.

А ніжний смак і чудовий аромат цих ласощів не залишить байдужим ні дітей, ні дорослих. Процес приготування запіканки з бананом неймовірно простий – потрібно змішати сир і яйця, додати трохи манної крупи і цукру, а також нарізані кружальцями банани.

Їх бажано викласти поверх сирної маси, а потім відправити до духовки. Можна розтерти тропічні фрукти в пюре і змішати їх із сиром – такий варіант вийде навіть ароматніше. Крім бананів у запіканку додають й інші інгредієнти – яблука, корицю, родзинки, сухофрукти, полуницю та навіть шоколад. Такі запіканки порадують своїм яскравим та незвичайним для звичної страви смаком. Подають сирно-бананову запіканку з ягідними сиропами, варенням або сметаною (для тих, хто не дуже любить солодке).

Інгредієнти

  • Сир 5% – 400 г
  • Сир м’який – 200-300 г
  • Яйця – 3 шт.
  • Банани – 2 шт.
  • Манна крупа – 2 ст.
  • Замінник цукру (цукор) – за смаком
  • Ванілін – за смаком

Рецепт приготування неймовірної запіканки

Банани очистити, розім’яти у пюре за допомогою комбайна. Додати сир, м’який сир, сирі жовтки, манну крупу. Ванілін та цукрозамінник – за смаком.

Рецепт найпростішої сирної запіканки, яка замінить десерт

Масу збити до однорідного стану. Окремо збити білки в щільну піну, додати в основну масу рухами знизу нагору.

Поставити в духовку, пекти при температурі 180 градусів, вогонь поступово знижувати до 150 градусів, всього на приготування потрібно 40 хвилин. Перед подачею страву охолодити.

Рецепт простої сирної запіканки 

Готову запіканку можна збризкати лимонним соком або прикрасити тонко нарізаними часточками лимона або банана.