|
22.01.2024 16:34

Заварний крем “Лимончик” вразить чудовим смаком: приготуйте за хвилину без зусиль — шикарно тримає форму

Доволі часто ми зіштовхуємося з проблемою, коли дійсно незрозуміло, чим наповнити той чи інший десерт, а також яку його подати. Лимонний крем може стати прекрасною підказкою у цій задачі, адже він має приємний та виражений аромат, а також здатний надати вишуканості будь-якому заходу. Усе що від вас вимагається, — це невеликий набір продуктів, а також бажання здивувати свою публіку.

Звичайно, щоб отримати найкращий результат, до десерту краще придбати справжній фрукти, можливо сироп, а також доповнити його желе чи джемом. І тим не менш, з якої сторони ви не підійшли до цього завдання, крем все одно вийде дуже смачним та корисним.

Заварний крем “Лимончик” має виражений цитрусовий смак, відмінно підходить для тортів, тістечок та інших десертів. Приготувати його можна швидко, а крем зберігається в холодильнику до 5 днів. Крем можна їсти і просто з хлібом, неймовірні ласощі.

Інгредієнти

  • 3 лимони
  • 3 яйця
  • склянка цукру
  • столова ложка крохмалю
  • 150 г вершкового масла.

Як приготувати найсмачніший лимонний крем

З лимонів зніміть цедру, вичавіть сік. 2 столові ложки соку змішайте з крохмалем, туди ж відправте половину цукру та яйця, збийте злегка.

Як зробити смачний лимонний крем

Сік, цедру і цукор, що залишився, прогрійте, щоб крупинки розчинилися, потім процідіть.

Гарячий сік тонким цівком введіть в яєчну масу, постійно помішуючи, яйця не повинні згорнутися. Крем поступово нагрівайте, стежачи, щоб не утворювались грудки.

Приготування лимонного крему

Коли він загусне, приберіть з вогню. Вмішайте масло, остудіть, накривши посуд, щоб продукт не завітрився.

Обов’язково крем охолодіть спочатку до кімнатної температури, а потім поставте до холодильника. Не забувайте, що такий крем ідеально підходить не тільки для бісквітних коржів чи медовика, але і, наприклад, для заповнення ним профітролей. Також сміливо намазуйте його на хліб та їжте з чаєм.