Рубрики: Другі страви
16.07.2023 22:30

Простіше рецепту просто не буває: готуємо ідеальні ліниві пиріжки на сніданок для всієї родини

Пиріжки — частування, від якого не відмовляються майже ніколи, але їх виготовлення займає неймовірну купу часу, яку можна витратити на щось не менш корисне.
Поділитися

Багатьом господиням знайома така ситуація, коли необхідно якнайшвидше нагодувати улюблених домочадців або встигнути до приходу гостей підготувати стіл з різними смаколиками. У цьому випадку можна скористатися рецептами, що дозволяють замісити тісто, що називається, нашвидкуруч, і сформувати невеликі пиріжки з такою начинкою, яка не вимагає попередньої підготовки (наприклад, будь-яке варення або навіть консерви). Смажені в олії, такі швидкі пиріжки вийдуть неймовірно смачними, а ваші гості та рідні будуть у захваті від вашого таланту.

Пиріжки – улюблена страва багатьох людей і готують їх різними способами – випікають у духовці або смажать на сковороді. Як начинку використовувати можна буквально все, що є під руками – яйця з цибулею, м’ясний фарш, капусту, яблука, картопляне пюре, сир, гриби, печінка, яйця з рисом, повидло, варене згущене молоко, гарбуз, морква, сир та багато чого іншого інше. Так що смажені пиріжки ніколи не набриднуть, адже з різноманітності буквально рясніє в очах. А щоб вони вийшли смачними та апетитними, потрібно приготувати гарне тісто, міняти масло на сковороді та стежити, щоб вони не підгоріли під час обсмажування. Подають смажені пиріжки теплими до чаю, компоту чи інших напоїв.

Інгредієнти

  • Кефір (теплий) – 1 склянка
  • Борошно – 1 склянка
  • Курячі яйця – 2 штуки
  • Олія рослинна – 30 мілілітрів
  • Цукор – 1 чайна ложка
  • Харчова сода – 1 чайна ложка
  • Сіль – 1 чайна ложка
  • М’ясний фарш – 400 грамів
  • Цибуля ріпчаста – 1 штука

Як приготувати ліниві пиріжки

Цибулю ріжемо дрібно і обсмажуємо на олії на сковороді. Додаємо фарш. Смажимо до готовності фаршу. Залишаємо фарш охолонути.

Як приготувати тісто на ліниві пиріжки

Яйця розбити і перемішати вилкою, додати теплий кефір, сіль, цукор, соду та олію. Перемішати.

Як приготувати ліниві пиріжки 

Додаємо муку борошно і замішуємо тісто. Додаємо остиглий фарш. Перемішати.

Ліниві пиріжки – новий рецепт

Смажимо на розігрітій сковороді з олією з обох боків до золотистої скоринки.