|
22.11.2023 00:22

Простий рецепт найсмачніших дерунів за 15 хвилин: борошно та яйця не потрібні. Впорається кожен

У класичних дерунах лише три інгредієнти – картопля, цибуля і сіль на смак. Якщо додати борошно та яйце, то це вже нагадуватиме картопляні оладки. Коли очистимо картоплю, то не треба її замочувати у воді, інакше вимиватиметься крохмаль, а саме за рахунок нього деруни триматимуться і не розповзатимуться.

Простий рецепт найсмачніших дерунів

Нам треба:

Картопля – 500 г
Цибуля середня – 1 шт.
Сіль за смаком
Сметана – 1 ст.
Рослинна олія

Картоплю потрібно очистити та відразу ж починаємо готувати.  Натирати його будемо на найдрібнішій тертці.

Тепер так само  натираємо цибулю. Як бачите, картопля починає темніти, але як тільки вона з’єднається з цибулею, то знову набуде свого нормального кольору.

Простий рецепт найсмачніших дерунів

Далі все перемішуємо, солимо до смаку. Також можна додати столову ложку сметани. Це роблять для того, щоб остигли деруни не темніли. Але сьогодні ми не будемо цього робити, оскільки впевнені, що деруни моментально розлетяться, ще до того, як встигнуть охолонути.

Тепер потрібно, щоб з дерунів скла зайва рідина. Так вони краще триматимуть форму. Для цього масу необхідно перекласти в сито, залишивши там на 5 хвилин. Можна періодично перемішувати, щоб процес проходив швидше.

Простий рецепт найсмачніших дерунів

Потім рідину злити, а крохмаль, що осів на дні, знову додати до картоплі з цибулею. Добре перемішуємо і вже можна смажити.

Спочатку перевіряємо, чи добре прогрілася олія. Потім викладаємо на сковороду деруни.

Обсмажуємо на помірному вогні  з кожного боку до утворення рум’яної скоринки.

Знімаємо і викладаємо на паперові рушники.

Подавати зі сметаною. Можна присипати кропом.

Простий рецепт найсмачніших дерунів

Хочемо додати, що найсмачніші страви готуються за простими рецептами, без зайвих інгредієнтів, які можуть перебити основний смак. Спробуйте приготувати ці деруни і вони стануть улюбленою стравою у вашій родині.