|
22.11.2023 11:47

Картопля по-селянськи, смачніша за фрі: готуємо улюблену страву за простим рецептом – родина буде задоволена

Автор: Юлія Ящук

Смажена чи запечена картопля – фаворитка серед інших пригощань, яку готувати в одне задоволення. Майже кожен обожнює це частування, оскільки страва легка для кулінарії та не займе багато вашого вільного часу. Щобільше, для цього, вам знадобиться один важливий інгредієнт – картопля, а також спеції, олія та, за бажанням, часник.

Готуємо улюблену страву за простим рецептом

Інгредієнти

  • 500 г картоплі
  • 4-5 зубчиків часнику
  • 2-3 столові ложки соняшникової олії
  • сіль, перець, спеції – до смаку

Приготування

Робочий процес на кухні починаємо з картоплі. Промийте її (очищати картоплю від шкірки не треба) та поставте варитися на плиту приблизно на 20 хвилин. Далі висушіть кухонними рушниками, аби прибрати непотрібну вологу.

Кожну картоплину поріжте на 4 рівні шматки. Запікати страву будемо при температурі 190-210 градусів, тож, коли ви зрозуміли, що духовка нагрілася, змастіть форму для запікання соняшниковою олією та повикладайте нарізану картоплю.

В окремій мисці змішайте сіль, перець, улюблені спеції, наприклад, паприку чи куркуму. В іншу посудину видавіть часник (чим його більше, тим гострішою буде страва) для аромату та яскравого смаку й разом зі спеціями додайте до картоплі та поставте її запікатися.

Готуємо улюблену страву за простим рецептом

Запікати страву по-селянськи варто до 20 хвилин, орієнтуючись на появу рум’яної скоринки. Прекрасна вечеря чи закуска для всієї родини або друзів готова. Ідеальний варіант, який замінить всім відому картоплю фрі із закладів швидкого харчування. Смачного!