Рубрики: Другі страви
24.11.2023 17:07

Кращі за традиційні котлети: готуємо смачні гречаники з мʼясним фаршем – смакуватимуть до будь-якого страви

Гречаники стали дуже популярними в українській кухні, оскільки вони ситні, смачні та легкі в приготуванні. Якщо ви обожнюєте котлети, тоді й ця страва вам теж прийдеться до смаку.
Поділитися

Вам набридло готувати котлети, однак ваша сім’я їх дуже полюбляє? Спробуйте дещо урізноманітнити цю страву та зробити гречаники. Ми ознайомимо вас з простим рецептом, який пояснить покроково, що треба робити, аби ваші рідні залишилися задоволеними від дегустації.

Готуємо смачні гречаники з мʼясним фаршем

Інгредієнти

  • Фарш зі свинини та яловичини – 500 г
  • Гречана каша – 500 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Олія для смаження
  • Сіль, перець чорний мелений – на смак

Приготування

Для початку зваріть гречку. Потім почистьте цибулю, дрібно її наріжте та поставте смажитися на сковорідку з олією до прозоро-золотистого кольору.

Змішайте зварену гречану кашу, цибулю та готовий фарш. Вбиваємо яйця, а далі на свій смак солимо, перчимо та все добре перемішуємо.

Якщо ви часто робили котлети, тоді наступна дія для вас не буде проблемою. З отриманої маси робимо круглі форми, які нагадують котлетки, обваляємо їх в борошні та ставимо смажити на сковорідку.

Не забуваємо перевертати наші гречаники, аби вони однаково обсмажилися з обох боків. Також для ще більшого смаку можна страву запекти у духовці. Для цього полийте гречані котлети соусом, наприклад, грибним, томатним або додайте сметану. Далі поставте запікатися на 20 хвилин при температурі 160 градусів.

Готуємо смачні гречаники з мʼясним фаршем

Варто зазначити, що гречаники не потребують гарніру. З ними прекрасно смакує простий овочевий салат чи соуси. Всім смачного!