|
15.12.2023 08:12

Коли не хочеться довго стояти біля плити: простий рецепт лінивих хачапурі, які будуть готові за 20 хвилин

Хачапурі – це традиційна грузинська страва, яка складається з тіста, начиненого сиром і іншими інгредієнтами. Це своєрідний пиріг чи піца, яка має різні регіональні варіації. Ми пропонуємо просту варіацію стави, яку можна приготувати за лічені хвилини та отримати дійсно смачний результат.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне – 200 грамів
  • Вершкове масло – 15-20 грамів
  • Сіль – 0,5 чайної ложки
  • Цукор – 0,5 чайної ложки
  • Молоко чи вода – 100 грамів
  • Сулугуні або моцарела – 250 грамів

Рецепт приготування

Для початку замісимо тісто. Якщо у вас у наявності є кукурудзяне борошно, то ним можна замінити 50 грамів пшеничного. До Просіяного борошна додаємо сіль та цукор та гарно перемішуємо. Розтоплюємо вершкове масло та змішуємо його з борошном. Потроху вливаємо молоко. Тісто має вийти пружним та щільним. Накриваємо його рушником, або харчовою плівкою та відставляємо відпочити.

Рецепт приготування лінивих хачапурі на сковорідці

Для начинки натираємо сулугуні, або моцарели. Додаємо до сиру чайну ложку борошна, щоб вона всотувала зайву вологу, яку виділятимуть сири. Скуштуйте сир, якщо він не солоний, досоліть.

Рецепт приготування лінивих хачапурі на сковорідці

Розділяємо тісто на дві рівні частини. Розкачуємо у коло. Начинку також ділимо на дві частини та викладаємо по центру. Заліплюємо хачапурі, приблизно як хінкалі. Потім сміливо розкачуємо у коло. З однієї сторони по центу має бути отвір, щоб з нього виходив пар при смаженні.

Рецепт приготування лінивих хачапурі на сковорідці

Змащуємо сковорідку вершковим маслом та викладаємо хачапурі на розігріту пательню. Смажимо на середньому вогні до золотистої скоринки з обох боків. Готовий хачапурі змащуємо вершковим маслом. Смачного.