|
14.12.2023 18:17

Простий рецепт, який під силу кожному: який секретний інгредієнт додати в фарш, щоб котлети були соковитими

Автор: Юлія Ящук

Якщо хочете, щоб готові котлети потішили вас соковитістю та ніжністю, правильно обирайте чи самостійно приготуйте фарш. Найвідоміше класичне поєднання зі свинини та яловичини у співвідношенні три до одного.

Для м’якості можна вимочити у молоці батон, дрібно натерти чи нарізати цибулю, і в результаті, коли посмакуєте стравою, то насолодитеся її соковитістю. Також можна додавати у фарш сало, невеличкий шматок білокачанної капусти, яйце та дрібку соди, якщо прагнете, аби котлетки при смаженні ставали пухкішими.

Ми підготували для вас найпростіший рецепт дуже соковитих котлет, де використаємо певні вищеперераховані секретики. Пам’ятайте одне з важливих та простих правил, що котлетки соковитими робить цибуля.

Який секретний інгредієнт додати в фарш, щоб котлети були соковитими?

Інгредієнти

  • Фарш – яловичина та свинина (по 0,5 кг кожен вид)
  • Цибуля – 3 шт.
  • Батон – 200 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Молоко – для вимочування
  • Олія для смаження
  • Перець, сіль, спеції – на смак

Приготування

Скибки батона замочіть в молоці приблизно на 15 хвилин. Коли час спливе, розкришіть м’якуш хліба. Кулінари не радять брати свіжий хліб, можна взяти вчорашній, трохи сухуватий.

Якщо берете цілі шматочки м’яса, тоді пропустіть їх через м’ясорубку з цибулею. У фарш додаємо хліб, який замочили в молоці. Сюди ж додаємо яйце, сіль, перець, спеції для м’яса.

Добре вимішайте фарш з усіма спеціями, цибулею та хлібом власними руками. Ліпимо фарш в котлетки, поки не закінчиться все м’ясо. Якщо відчуваєте, що фарш прилипає до рук та пальців, можете їх намочити водою.

Який секретний інгредієнт додати в фарш, щоб котлети були соковитими?

Залишилися останні штрихи в приготуванні. Перемістіть котлети на розігріту сковорідку з олією та смажте на середньому вогні. Коли бачите, що низ став рум’яним, переверніть котлети та зменште вогонь. Всім смачного!