Рубрики: Другі страви
26.01.2024 20:10

Рецепт лінивих відбивних нашвидкуруч: м’ясо вийде дуже ніжним і соковитим, а кляр нізащо не відпаде

Відбивні в яєчно-томатному клярі - ідеальний обід або вечеря на вашому столі. Томатний кляр є гарною альтернативою сметанному кляру. Цей кляр можна використовувати і до всіх видів мʼяса.
Поділитися

Ми пропонуємо вам приготувати відбивні з курячого стегна. До таких відбивних добре підійде на картопляне пюре, гречану кашу, рису та свіжих овочів.

Готуються відбивні в яєчно-томатному клярі дуже швидко та просто. З цим завданням впорається навіть господиня-початківець. Відбивні за рецептом виходять ніжними, соковитими, з пікантною томатною ноткою. Ми впевнені, що цю страву гідно оцінять усі члени вашої родини.

Інгредієнти

  • Куряче яйце – 2 шт
  • Томатна паста – 2 ст.
  • Борошно пшеничне – 2 ст.
  • Куряче стегно без кістки – 1 кг
  • Спеції – за смаком
  • Сіль і перець – за смаком

Як приготувати смачні відбивні

Для початку нам слід підготувати відбивні. Для цього чудово підійде куряче стегно. Воно в міру жирне, ніжне та соковите. Можна взяти вже готове філе стегна, а можна взяти самі стегна і зробити філе. Стегна промиваємо у проточній воді та обсушуємо рушником. Знімаємо шкіру та зрізаємо зайвий жир. Акуратно вирізаємо кісточки та хрящі.

Рецепт соковитих відбивних з курячого філе для ситного частування 

Розкладаємо філе стегна на обробну дошку і накриваємо харчовою плівкою, щоб при відбиванні м’ясо не забруднювало бризками кухню. Відбиваємо зовсім трохи, щоб шматочки не втратили цілісність. За бажання шматочки можна розділити на кілька частин, щоб було зручніше смажити. Готові курячі відбивні кладемо у глибоку миску. Додаємо до м’яса улюблені спеції, сіль та перець за смаком. Добре перемішуємо і даємо постояти 15 хвилин.

Рецепт смачних відбивних

Поки м’ясо маринується, приготуємо томатний кляр. У глибоку миску розбиваємо курячі яйця та томатну пасту. Все добре збиваємо за допомогою вилки або віночка. Додаємо борошно і знову все добре перемішуємо. Повинна вийти консистенція сметани.

Курячі відбивні вмочуємо в кляр таким чином, щоб вони повністю покрилися томатно-яєчною сумішшю. Сковороду розігріваємо, наливаємо невелику кількість рослинної олії та смажимо відбивні на середньому вогні. Смажимо до готовності, поки не з’явиться апетитна піджариста скоринка. Таким чином смажимо всі відбивні, що залишилися.

Наші смачні, соковиті та ароматні відбивні у яєчно-томатному клярі готові. Прикрашаємо страву зеленню та подаємо з улюбленим гарніром. Смачного!