|
29.01.2024 21:20

Замість солодких, солоні з сиром: корисний, простий та швидкий сніданок. Найніжніші сирники

Багато господинь традиційно готують на сніданок солодкі сирники, які подають із медом та різними фруктовими джемами. Однак сьогодні хочемо запропонувати приготувати зовсім інші сирники – вони не будуть солодкими, але від цього не стануть менш смачними. Беріть свій улюблений напівтвердий сир, у цій страві він заграє новими нотками. Подавати будемо зі сметаною або із солодким чаєм.

Знадобляться дуже прості інгредієнти:

  • Сухий сир – 350 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Сир – 100 г
  • Борошно – 1-2 ст. л (залежить від вологості сиру) + мука для формування сирників
  • Сіль за смаком

Приготування:

Для приготування сирів несолодких краще взяти сухий сир. Чим менше вологи у сирі, тим менше буде використовуватися муки.

У миску насипає сир. Потім додаємо 1 яйце. Все подрібнюємо занурювальним блендером.

Рецепт солоних сирників із сиром на сніданок

На середній тертці натираємо напівтвердий сир. Зверніть увагу, що сир сам по собі солоний, тому, перш ніж додати сіль, спробуйте на смак. У деяких випадках сіль можна взагалі не додавати.

Рецепт солоних сирників із сиром на сніданок

За бажанням у сирну масу можна покласти дрібно нарізаний кріп. Але якщо ви не хочете перебити смак сиру, то краще не додавати.

Потім додаємо 1-2 ст. борошна. Кількість залежить від вологості сиру. У вас повинна вийде маса, яка добре триматиме форму.

Далі посипаємо поверхню борошном. Тепер формуємо ковбаску. Нарізаємо її на окремі сирники. Беремо один шматочок, надаємо йому округлу форму руками, набагато “припилюємо” борошном, а потім формуємо ідеальний сирник за допомогою чашки.

Рецепт солоних сирників із сиром на сніданок

Ось такі акуратні сирники вийшли. Дуже зручно.

Рецепт солоних сирників із сиром на сніданок

У сковорідку наливаємо трохи олії. Обсмажуємо сирники на середньому вогні до рум’яності. Приблизно через 3-4 хвилини, коли сирники підсмажилися, перевернути і обсмажити з іншого боку ще 3-4 хвилини. Слідкуйте, щоб нагрівання не було надто сильним.

Рецепт солоних сирників із сиром на сніданок

Після того, як сирники засмажилися, промокніть їх паперовими рушниками.

А тепер подивіться на цю ніжність! Як же смачно це виглядає! Ну і які сирники без сметани!

Рецепт солоних сирників із сиром на сніданок