|
31.01.2024 16:13

За кілька секунд з чотирьох інгредієнтів готую сніданок на всю сімʼю: виходить ситно, смачно і дуже багато

Такі гарячі бутерброди з яйцем цілком пригодяться для сніданку, у тому числі й особливого, коли хочеться порадувати домашніх чимось смачним та оригінальним, а яєчня та тости з шинкою вже встигли набриднути. Такі бутерброди можна взяти з собою як перекушування, оскільки вони відмінно тримають форму, їх можна їсти руками.

Хороші вони і в охололому вигляді. До того ж, начинку можна сміливо урізноманітнити на свій смак, додавши не шинку, а сосиски або очищені креветки, можна зробити вегетаріанським, додавши тільки овочі та сир. Можна додати сир із зеленню та маринованими огірками, а зверху присипати твердим сиром, вийде ледачий хачапурі. З нас рецепт-основа, з вас – трохи фантазії та тяги до експериментів. Поїхали!

Інгредієнти

  • Куряче яйце – 4 шт
  • Тостовий хліб – 8 шт
  • Помідори (за бажанням) – 1 шт
  • Сир твердий – 150 г
  • Шинка – 200 г
  • Сіль – за смаком

Як приготувати смачний сніданок

Одразу поставте розігрівати духовку на 180 градусів. Візьміть дошку або готуйте відразу на деко, на якій випікатимете. Останнє навіть краще, оскільки переносити бутерброди, наповнені сирим яйцем не зовсім зручно, а скоріше навіть ризиковано.

Рецепт смачного сніданку

Однак не забудьте застелити лист пергаментним папером. Отже, викладаємо чотири шматочки хліба. Від решти чотирьох прибираємо м’якуш із середини, утворюючи “рамочку”. Укладаємо їх зверху цілих тостів.

Усередину “рамочок” кладемо нарізану шинку. Якщо вона завелика за розміром, можна нарізати дрібними кубиками і насипати всередину.

Поверх шинки укладаємо часточки нарізаного помідора. Зверніть увагу, що він теж повинен поміститися всередину рамочки, провалитися всередину. Трохи присолити.

Настає відповідальний момент: розбиваємо всередину майбутніх бутербродів яйця. Важливо укласти прямо в центр і стежити за тим, щоб вони не вилилися зі стику двох шматочків хліба.

Натираємо сир на дрібній тертці та починаємо укладати по краю тостів. Яйце трохи присолюємо. Можна додати за бажанням мелений чорний перець.

Смачні бутерброди

Сир укладаємо по краях для того, щоб хліб не висох під час запікання. Засипати поверхню повністю теж недоцільно, жовток і так досить жирний, а під розплавленим сиром стане ще калорійніше і важче.

Відправляємо до духовки на 10-15 хвилин. Слідкуйте за готовністю, виходячи з приготування яйця.