|
15.02.2024 00:07

Новий день – новий сніданок: ідея рецепту, який можна міняти як вам заманеться. 10 хвилин на приготування

Омлет на сніданок – це найлегша і найшвидша страва. Він дуже універсальний і ніколи не набридає, а все тому, що його можна готувати з різними начинками. Наприклад, з овочами та зеленню, з будь-яким твердим сиром, молочною ковбасою, відвареним курячим філе. Один з найпопулярніших варіантів – у поєднанні з легким сирним сиром та помідорами. Метод приготування читай далі у рецепті.

Інгредієнти:

  • Яйця – 4 шт.
  • Помідори Черрі – 50 г
  • М’який сир – 50 г
  • Молоко – 2 ст. ложки
  • Вершкове масло – 20 г
  • Свіжа петрушка
  • Сіль та перець за смаком

Приготування:

Нарізаємо помідори чері часточками, свіжу петрушку також дрібно подрібнюємо.

У глибоку миску вбиваємо 4 яйця. Додаємо молоко, сіль та перець за смаком. Все добре збиваємо за допомогою віночка або просто вилкою до утворення однорідної маси.

Новий день – новий сніданок: ідея рецепту, який можна міняти як вам заманеться

Сковороду нагріваємо на середньому вогні. Додаємо вершкове масло, а потім петрушку. Обсмажуємо 1 хвилину.

Потім наливаємо в сковорідку збиті яйця. Через 20 секунд, коли омлет почне схоплюватись (ви побачите, коли з’являться бульбашки), зменшуємо вогонь до мінімального і починаємо лопаткою по колу зібрати омлет від краю до середини так, щоб яйця стікали по краях.

Новий день – новий сніданок: ідея рецепту, який можна міняти як вам заманеться

На одну половину кладемо начинку – м’який сир та помідори Черрі. Потім дуже акуратно не кваплячись за допомогою лопатки складаємо омлет навпіл. У такому стані готуємо ще одну хвилину на мінімальному вогні.

Потім перекладаємо на тарілку і можна подавати.

Новий день – новий сніданок: ідея рецепту, який можна міняти як вам заманеться

Начинка для омлету може бути різною. Ось кілька варіантів – помідори та болгарський перець, молочна ковбаса чи сосиски приправлені кетчупом, твердий сир, відварена куряча грудка тощо. Щодня – новий сніданок.