Рубрики: Перші страви
25.09.2024 20:02

Суп, який ти захочеш їсти хоч щодня! Улюблений “Розсольник” такий смачний, що готується по 5 разів на місяць

Простий рецепт солянки від якого будуть в захваті всі можна приготувати самим вдома. Для цього потрібно чимало м'ясних виробів, але розібратися що і до чого, зможе кожен!
Поділитися

Українці вживають борщ досить часто і переважно готують його вдома. А от перебуваючи на роботі в офісі, в обід хочеться піти перекусити щось таке, чого немає вдома. Досить часто бізнесмени та їх офісні працівники люблять замовляти солянку. Буває, що цю страву згодом хочеться скуштувати вже й вдома. Для таких випадків кулінари мають простий рецепт, щоб не стояти годинами біля плити!

Для того, аби приготувати солянку слід розуміти, що найголовніше в цій страві – це сам бульйон. Він повинен бути м’ясним і наваристим. До того ж, з солоними огірками та томатами. Ця страва особлива тим, що у ній одночасно поєднуються різні смакові відчуття: солоні, кислі, злегка гострі, а ще копчені. Щоб приготувати просту і популярну солянку знадобиться 300 грам м’яса, пів кілограма копчених свиних ребер, стільки ж ковбасних виробів, 2 цибулі, 4-5 штук солоних огірків, 70 грам томатної пасти, сметана, скибочка лимону та чорні маслини.

Все придбане м’ясо слід добре помити і нарізати скибочками. Після викласти в каструлю. Туди ж покласти копчені ребра. Додати в цю ємкість води і поставити на середній вогонь. Коли бульйон закипить, вогонь слід зменшити, а саме м’ясо залишити варитися близько 40 хвилин. За цей час порізати придбані ковбасні вироби. Це може бути все і одразу: ковбаса, копчене м’ясо, сосиски та сардельки.

На пательні необхідно підсмажити дрібно порізану цибулю. Надто сильно її засмажувати не треба. Вона має лишатися злегка прозорою. До неї слід додати для обсмажування і порізані солоні огірочки. Туди ж вкинути томати і спеції (мають обсмажитися 5-7 хвилин).

Коли мене 40 хвилин із моменту того, як був поставлений бульйон на вогонь, саме копчені ребра слід витягнути, розібрати (м’якоть з ребер порізати на порційні шматки). І закинути все це назад у каструлю. Бульйон готовий! І тепер туди сміливо можна і слід додати ковбасні вироби (злегка проварити близько 15 хвилин), вилити туди засмажку, додати пару лаврових листочків. На останок дати прокип’ятити ще 10 хвилин. Нарешті готово!

Господині радять подавати солянку до столу після того, як вона “настоїться” близько 30 хвилин. До самої тарілки слід додати трішки сметани, шматочок лимону (розрізають до половинки і чіпляють на край), а ще — чорні маслини.