|
10.08.2023 17:18

Рецепт неймовірно смачної намазки з баклажанів та томатної пасти: низька калорійність та яскравий вигляд

Автор: Юлія Ящук

Намазки, що містять овочі відрізняються від інших своєю низькою калорійністю та навіть користю. Ми приготували рецепт найпростішої намазки з баклажанів в томатному соусі, що в результаті зробить бутерброд насиченого яскравого кольору. Перед процесом створення овочевої страви, баклажани необхідно запекти в духовці для використання їхньої м’якоті.

Рецепт неймовірно смачної намазки з баклажанів та томатної пасти

Список інгредієнтів:

  • 2 баклажани;
  • 1 ріпчаста цибуля;
  • 30 мл рафінованої олії;
  • 120 г томатної пасти;
  • 5% оцет – 1 столова ложка;
  • Сіль, перець, інші спеції на смак.

Спосіб приготування:

Спочатку промийте баклажани, зробіть проколи ножем та поставте запікатися в духовку у фользі протягом 30-40 хвилин при температурі вашої печі 200 градусів. Після завершення приготування, зніміть їх з фольги, візьміть поліетиленовий пакет та помістіть туди запечені баклажани, закривши його на 10 хвилин. Як час спливе, з баклажанів вам легко буде зняти їхню шкірку.

Для намазки нарізаємо цибулю дрібними кубиками, потім обсмажуємо на розігрітій пательні з олією протягом 5 хвилин, додавши туди томатну пасту, добряче все перемішуємо, розподіливши продукт по всій смаженій сковорідці, де міститься цибуля.

Утворений м’якуш з баклажанів натираємо на тертці або самостійно нарізаємо ножем дрібними шматочками, а далі все додаємо до смаженої цибулі з томатною пастою.

Інгредієнти тушкувати протягом 3 хвилин на невеликому вогні. До свого смаку додайте сіль, спеції, цукор та оцет для дещо гострішого смакування.

Рецепт неймовірно смачної намазки з баклажанів та томатної пасти

Щойно приготована маса з овочів стане не такою гарячою, намажте її на хліб, можна зверху прикрасити зеленню та починаймо смакувати. Смачного!