Рубрики: Святковий стіл
21.12.2023 14:54

Ідеально підходить для шуби і рибної нарізки: оселедець домашнього посолу + маринована цибулька за 3 хвилини

Навіщо купувати слабосолоний голландський оселедець у супермаркеті, коли його можна легко приготувати вдома і набагато смачніше. Головне правильно вибрати рибу. Зараз ти дізнаєшся, як це робити.
Поділитися

Слабосолоний оселедець часто використовується в приготуванні святкових страв і є основним інгредієнтом у багатьох салатах. Проте вартість її в супермаркетах зараз, м’яко кажучи, завищена. Навіщо витрачати зайві гроші, коли можна легко приготувати її вдома і вийде вона набагато смачніша і не гірша за голландську. Найголовніше вибрати свіжу рибу та правильно розморозити її. Про те, як засолити оселедець дома, дізнаєтеся далі у матеріалі. А рецепт маринованої цибульки за 3 хвилини буде приємним бонусом.

Як приготувати в домашніх умовах слабосолоний оселедець?

Вам знадобиться свіжоморожений оселедець. Купити її можна у магазині чи на ринку. При покупці звертайте увагу на її очі, вони повинні бути ясними, а також на саму тушку – на ній не повинно бути ніяких “ржавих” плям.

Рецепт оселедця домашнього посолу та маринованої цибулі за 3 хвилини

Особливого значення має розморожування. Воно повинне бути дуже щадним. Не за кімнатної температури, як пишуть у багатьох рецептах, а в холодильнику на верхній полиці.

Засолювати оселедець можна у звичайній трилітровій банці, каструлі, а також у пластиковому контейнері або відрі.

Готуємо маринад

Для цього вам знадобиться:

  • 4 рибки
  • 1 л води
  • 2 ст. солі з невеликою гіркою
  • 1 ст. цукру
  • 1 ч. л. чорного перцю горошком
  • 7 шт. запашного перцю
  • 1 лавровий лист

Ставимо каструлю із холодною водою на вогонь. Першою додаємо дві столові ложки солі з гіркою, туди столова ложка цукру + чорний перець горошком + запашний перець + лавровий лист. Доводимо до кипіння, проварюємо 1-2 хвилини, вимикаємо вогонь і залишаємо остигати.

Рецепт оселедця домашнього посолу та маринованої цибулі за 3 хвилини

У цей час приступаємо до підготовки оселедця. У трилітрову банку викладаємо 4 тушки оселедця.

Рецепт оселедця домашнього посолу та маринованої цибулі за 3 хвилини

Заливаємо остиглим маринадом. Важливо, щоб риба була повністю покрита водою. Накриваємо кришкою та прибираємо в холодильник на 3 дні.

Маринована цибуля до оселедця

Цей рецепт можна назвати універсальним, тому що цибуля, замаринована таким способом, можна використовувати, як у салатах, так і з морепродуктами, з м’ясом (шашликом), овочами на грилі і, звичайно ж, з оселедцем.

На 250 г цибулі використовуємо чайну ложку без гірки солі, цукру, але з гарною гіркою, 1,5 ст. ложки 6% оцту та неповну ст. ложку рослинна олія (можна з додатковим ароматом, наприклад з коріандром, а також оливкова).

Цибулю нарізаємо кільцям. додаємо сіль та цукор. Коли він стане блискучим ( виділятиме свій сік), то додати оцет і олію. Води у цьому способі не використовується.