Рубрики: Випічка
25.09.2024 19:09

Гора чебуреків за 10 хвилин: лінивий рецепт, в якому все просто, чисто і навіть без жодної мороки з тістом

Зі звичайного лавашу і купованого фаршу можна приготувати велику кількість чебуреків. Витрачати час на замішування тіста абсолютно не потрібно. А м'ясо підготувати зовсім легко!
Поділитися

Найпростіший спосіб приготувати смачний і ситний сніданок для всієї сім’ї — це зробити чебуреки з лавашу. Цей рецепт хороший тим, що господині вже беруть готове тісто, сам лаваш, і не витрачають час на те, що щоб замішувати. Для того, аби приготувати такий сніданок, або вечерю, попередньо слід придбати такі продукти: три листа лаваша, 500 грам фаршу, 2 штуки ріпчастої цибулі, одне яйце, сіль, мелений перець, коріандр, рослинну олію, зелень за смаком.

Для початку кулінари радять підготувати всі необхідні продукти: викласти листи лавашу, порізати цибулю, у фарш додати трішки води, сіль, перець, різану зелень і попередньо підготовлену цибулю. Води у фарш радять додавати з тією метою, щоб він був злегка рідким. Причина — чебуреки мають бути соковитими. Є господині, які додають до фаршу і коріандр. Після цього, фарш разом із всім тим, що туди додали, слід ретельно вимішати. І лише тоді можна переходити до того, щоб ліпити самі чебуреки.

Для того, аби сформувати самі чебуреки необхідно взяти чашку, розбити в неї куряче яйце і добре його збити. Один лист лавашу необхідно взяти і покласти на столі перед собою — порізати його на шість рівних частин. Таким чином господині отримують багато “квадратиків” з лавашу. У кожен із цих квадратиків необхідно покласти фарш (м’ясо слід викласти тонким шаром, щоб згодом воно добре обсмажилося).

По краях цих “квадратиків” слід нанести попередньо збите яйце (наносити його можна спеціальним “пензликом”). Кожен “квадратик” лавашу загортати у трикутник і склеювати краї нижнього шару з верхнім. Таким чином вийдуть м’ясні трикутники з лавашу, які можна буде обсмажувати на пательні. І страва буде готовою!