|
27.11.2023 22:00

Зі склянки кефіру, яйця і шматочка сиру готуємо цілу тарілку смачної випічки на сніданок: краще вже не буде

Багато господинь бояться їх готувати, бо думають, що інша національність, отже, такий пиріг точно не вийде. Насправді це велика помилка. Все залежить не від кухні, а від бажання господині.

Осетинський пиріг на кефірі – це традиційна осетинська страва, яка готується з тіста на основі кефіру та начинки з різних інгредієнтів. Історія страви сягає корінням у давні часи, коли осетини, народ проживає в регіоні Північного Кавказу, розробляли і покращували свої рецепти.

Назва “осетинський пиріг” походить від осетинського слова “Хадирт” або “пираги”, що означає “пиріг”. Осетинські пироги спочатку готувалися з доступних продуктів, таких як борошно, кефір, сіль, і вони були їжею осетинської народності під час багатоденних походів або на святкових заходах.

Ця страва містить різноманітні корисні речовини та вітаміни, залежно від начинки. В основному, пиріг є вуглеводним продуктом за рахунок вмісту борошна в тісті. Кефір додається для створення м’якого та ніжного тіста, а також для забезпечення додаткових пребіотиків та пробіотиків у блюді. Начинка зазвичай складається з м’яса (яловичини, баранини або курячого м’яса), цибулі, сиру та зелені. Таким чином, вітамінний склад залежить від використаних інгредієнтів, але у будь-якому випадку пиріг містить білки, жири, вуглеводи, вітаміни групи В, залізо, кальцій та інші корисні речовини.

Інгредієнти

  • 1 склянка кефіру
  • 1 куряче яйце
  • 100 г твердого сиру
  • 400 г борошна
  • 1 чайна ложка соди
  • пучок зеленої цибулі
  • сіль за смаком
  • олія для смаження

Як приготувати пироги з сиром

Виливаємо кефір в миску, додаємо соду і перемішуємо: ви побачите бульбашки, що з’являються. Далі вбиваємо в масу яйце, використовуючи вилку або віночок.

Тісто для пирогів

Сир натираємо на середній тертці і додаємо в миску. Зелену цибулю дрібно кришимо і відправляємо туди. Перемішуємо інгредієнти, солимо і поступово додаємо до них борошно. Тісто має залишитися трохи липким. Швидко замішуємо тісто руками, довго розминати його не потрібно.

Як приготувати сирний пиріг 

Розкочуємо тісто в пласт товщиною приблизно 5 мм, формуємо коржики з начинкою. Смажимо їх на розігрітій сковорідці з додаванням олії, поки не підрум’яняться, з двох сторін.