Рубрики: Випічка
17.01.2024 11:03

Ніжне-ніжне: як приготувати зимове лимонне печиво у декілька простих кроків та ощасливити сімʼю за секунду

Пропонуємо до вашої уваги рецепт смачного лимонного печива, яке також можна вживати вегетаріанцям. Воно дуже просте у приготуванні і при цьому неймовірно ніжне.
Поділитися

Лимон — це дивовижний фрукт, який володіє неймовірним ароматом та приємними смаковими властивостями. При цьому, в його складі міститься велика кількість вітаміну С та інших корисних речовин. Таке печиво ідеально підійде для зимового чаювання, але насправді може подаватися в будь-яку пору року і на будь-який захід. Готується воно швидко та без зайвої метушні.

Прихильники вегетаріанського харчування також можуть побалувати себе смачною і солодкою випічкою. Адже тісто можна приготувати без використання молочних продуктів. Відмінним варіантом такої випічки є лимонне печиво. Готується воно дуже просто, досить змішати пюре з лимона, олію, цукор і борошно. У деяких рецептах лимон замінюють лимонним соком і цедрою, а олію кокосовим маслом.

Таке печиво виходить ніжним та розсипчастим, з приємним солодким смаком та яскраво вираженим цитрусовим ароматом. За бажанням його можна зробити цікавішим, додавши в тісто імбир чи мед, прикрасити глазур’ю з шоколаду або посипати подрібненими горіхами.

Інгредієнти

  • Борошно – 2.5 склянки
  • Лимон – 1 шт
  • Цукор – 0.5 склянок
  • Імбир мелений – 1 ч. л.
  • Ванілін – 1 щіпка
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Олія рослинна – 5 ст.

Як приготувати смачне лимонне печиво

Лимон помити, порізати на шматочки і не знімаючи шкірки відправити в блендер, подрібнити до пюре. Додамо до лимонного пюре цукор та мелений імбир. Імбир додасть легкий пряний смак печінкою.

Як приготувати смачне лимонне печиво

Вливаємо в суміш олію і все ретельно перемішаємо. Всипаємо борошно, що просіює, і ванілін, замішуємо тісто. Ділимо тісто на дві частини.

Як приготувати лимонне печиво

З однієї частини тіста розгортаємо пласт завтовшки приблизно 1-1,5 сантиметра. Другу частину тесту викладаємо на пласт у вигляді крихти та вирівнюємо поверхню.

Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку та випікаємо 15-20 хвилин. Готовий пласт розрізаємо прямокутне печиво. За бажанням його можна прикрасити глазур’ю.