|
30.09.2020 21:59

На Луганщині масштабні лісові пожежі: евакуюють уже чотири села

На Луганщині продовжують гасіння лісових пожеж поблизу населених пунктів Трьохізбенка, Муратове, Кряківка, Капітанове Новоайдарського району, а також між селами Половинкине та Байдівка Старобільського району. Їх спричинило загоряння 30 вересня сухої трави. У 4 селах Луганщини організовують евакуацію жителів.

А саме, йдеться про с. Артема, с. Нижньотепле Станично-Луганського району та с. Муратове і  с. Капітанове Новоайдарського району, повідомляє ДСНС.

Тут існує загроза розповсюдження пожежі на населені пункти.

Наразі зусилля пожежників спрямовані на ліквідацію пожеж у Старобільському, Новоайдарському, та Станично-Луганському районах, тут через значні пориви вітру відбулося сильне поширення вогню. Горить лісовий масив загальною площею приблизно 50 га в районі с. Кряківка та с. Трьохізбенка Новоайдарського району, с. Муратове Новоайдарського району, близько 10 га лісу в поблизу с. Піщане, с. Малинове, та с. Артема Станично-Луганського району, близько 8 га – між с. Байдівка і с. Половинкине Старобільського району.

Повідомляється, що жертв та постраждалих внаслідок пожеж немає.

Оскільки погодні умови несприятливі, зокрема, спостерігається сильний поривчастий вітер, існує загроза розповсюдження пожежі на населенні пункти. Відомо, що у с. Кряківка пожежа забрала два житлові будинки та одну не житлову будівлю, зазнали пошкоджень господарські споруди у десятьох домогосподарствах.

У гасінні лісових пожеж у трьох районах Луганщини наразі беруть участь 192 людей та 44 одиниці техніки.