Рубрики: Шоу-бізнес
18.11.2021 17:16

Померли дуже рано: актори фільму “Гаррі Поттер”, яких вже немає серед живих, а також причини їх смерті

Серія романів про пригоди юного чарівника Гаррі Поттера і його друзів була успішно екранізована та завоювала любов мільйонів глядачів з усього світу. Декого з виконавців головних ролей, які встигли стати для фанатів рідними, вже немає серед живих. Згадаємо разом померлих акторів фільмів про "Гаррі Поттера".
Поділитися

Перша частина саги про світ чародійства вийшла на екрани у далекому 2001 році. З того часу обірвалися життя деяких улюблених глядачами акторів.

Річард Гарріс – Альбус Дамблдор

Померлі актори з Гаррі Поттера

Річард втілив образ першого директора Хогвартсу Альбуса Дамблдора. У серпні 2002-го Гаррісу діагностували онкологічне захворювання лімфатичної системи, а вже у жовтні він помер на 73-му році життя. На знімальному майданчику його замінив Майкл Гембон.

Алан Рікман – Северус Снейп

Померлі актори з Гаррі Поттера

Один з головних персонажів історії про Гаррі Поттера. Його роль приголомшливо виконав Алан Рікман – лауреат найпрестижніших кінопремій “Еммі”, “Золотий глобус” і не тільки. Життя актора обірвалося за 5 тижнів до 70-річчя від раку підшлункової залози.

Роберт Нокс – Маркус Белбі

Померлі актори з Гаррі Поттера

Роберт приєднався до акторського складу Гаррі Поттера в шостому фільмі “Принц-напівкровка”. В наступній частині роль Маркуса Белбі мала розширитися, проте збутися цьому не судилося – 18-річний Нокс загинув під час бійки в барі.

Елізабет Спріггс – Повна Дама

Померлі актори з Гаррі Поттера

Картина з Повною Дамною охороняла вхід у кімнату студентів факультету Гріффіндор. Акторка померла у 79 років.

Джон Херт – містер Оллівандер

Померлі актори з Гаррі Поттера

Оллівандер у виконанні Джона Херта був майстром і продавцем чарівних паличок. Артист пішов на той світ через три дні після 77-річчя, а за два роки до цього лікарі виявили у нього ранню стадію раку підшлункової залози, який він, як повідомлялося, успішно поборов.

Річард Гріффітс – Вернон Дурсль

Померлі актори з Гаррі Поттера

Дядько Вернон – далеко не найулюбленіший персонаж поттеріани, але він є невід’ємною частиною становлення Гаррі. Блискуче зіграти роль голови сімейства Дурслів вдалося Річарду Гріффітсу, який помер у 65 через ускладнення після операції на серці.