|
23.11.2022 08:43

Переможець “МастерШеф” Євген Клопотенко зізнався, чому принципово не їсть олів’є: “Це смак бідності”

Сьогодні Євген Клопотенко являється найзнаменитішим шеф-кухарем України та кулінарним експертом. У низку його досягнень також увійшла робота телеведучого та засновника соціальної програми “Нове шкільне харчування”, а підтримує розвиток цього проєкту Олена Зеленська. Великий стрибок у популярності Євгену принесла участь у телешоу “МастерШеф”, де він став переможцем.

Євген Клопотенко зізнався, які страви не буде їсти та чому

Нещодавно Клопотенко відвідав подкаст Петра Заставного, де розповів про свої вподобання у їжі, а також про те, від яких страв знаменитий шеф-кухар відмовиться. Виявилося, що кулінар не шанує салат, який більшість людей обожнює та готує на святковий стіл.

“Я не їм олів’є  і шубу. Це ідеологічно, я вважаю, що я в себе вкладаю, то я культурний код отримую. Я не маю ніякої ностальгії за ковбасою. Я спеціально не їм радянську їжу, щоб себе відкинути від радянського минулого. Це не смак дитинства, це смак бідності”, — розповів Євген в інтерв’ю.

Євген Клопотенко пояснив, чому не їсть салати олів’є та шубу

Що відомо про життя та кар’єру Євгена Клопотенка?

Ще за часів, коли Євген навчався у школі, він мав змогу за програмою обміну учнями поїхати здобувати освіту до Італії. Зі слів шефа, саме шедеври італійської кухні вплинули на нього і змусили зацікавитися кулінарним мистецтвом. Хоч Клопотенко і здобув вищу освіту на факультеті фінансових відносин, його душа точно не лежала до цієї справи. У 2016 році зірка “МастерШефу” вирушив до Франції, де вивчав секрети кулінарії у школі “Le Cordon Bleu”.

Після цього Євген подорожував та відточував майстерність на кухнях різних куточків планети. У 2015 році чоловік здобув перемогу на проєкті “МастерШеф” та публічного оголосив, що тепер його метою є перевернути з ніг на голову уявлення про українську кухню.

Євген Клопотенко став переможцем проєкту МастерШеф у 2015 році

Сьогодні шеф-кухар займається блогерством, має власний ютуб-канал, де публікує кулінарний контент. Клопотенко створив авторський онлайн-курс, на якому навчитися високій кухні можуть як новачки, так і досвідчені кухарі. Знаменитість також брав участь в інших кулінарних проєктах, таких як “Все буде смачно”, “Все буде добре”, “Сніданок” та інші.

Нагадаємо, що Євген Клопотенко — холостяк. Він не приховує, що спілкується з жінками, але його серце досі вільне.