|
19.05.2021 16:00

У фонді “Таблеточки” розповіли, чиї гроші вони ніколи не візьмуть навіть на допомогу онкохворим дітям

Волонтерський рух “Таблеточки” було засновано у 2011 році. В його рамках кожен бажаючий може допомогти внесками маленьким пацієнтам з лякаючим діагнозом “рак”. Ці гроші йдуть на забезпечення дітей медикаментами, психологічну допомогу і навіть організацію лікування за кордоном.

Засновником фонду є Ольга Кудиненко, яка також визнана однією з найвпливовіших жінок України за версією журналу “Фокус”. Вона дала розгорнуте інтерв’ю в YouTube-шоу “Зе Інтерв’юер”, де його ведучий Анатолій Анатоліч поцікавився у неї, як “Таблеточки” відносяться до пожертвувань від корупціонерів та інших людей, які заволоділи великими грошима незаконним чином.

Засновниця фонду Таблеточки Ольга Кудиненко

За словами Ольги, за весь час існування вони розробили політику того, з ким вони можуть і будуть співпрацювати в разі пропозиції, а з ким ніколи не стануть:

“Є ряд компаній, у яких ми не будемо брати гроші. Це, наприклад, колекторські компанії. У якийсь момент ми зрозуміли, що настільки не підтримуємо їх діяльність, що брати гроші у них ми не будемо. Вони приносили. Тобто ось такий досвід вже у нас є”.

Ольга Кудиненко у Зе Інтерв’юер

Також Кудиненко розповіла про поняття токсичних грошей, яким вони керуються в цих питаннях:

“Це коли ти, умовно, взяв ці гроші, але ти став настільки токсичним, що інші гроші ти не отримав. Тому ми обміркували це, але в реальності у нас поки не було можливості протестувати цю ситуацію. Звичайно, я на 100% впевнена, що якщо мені подзвонять завтра і скажуть: “Альо, 10 мільйонів доларів куди підвозити?”. Та перспектива, яку я бачу, що я зроблю на них сьогодні з потенційними майбутніми відмовами від когось, тому що я взяла ці 10 мільйонів, вона буде божевільна. Але ми точно будемо зважувати. Ми точно не будемо співпрацювати з групами людей, які пропагують ненависть”.

Ольга Кудиненко