|
21.12.2022 19:41

Комендантська година на Новий рік 2023: які правила будуть діяти в різних областях України 31 грудня – 1 січня

Але всі ми звикли гуляти новорічну ніч на вулиці, запускати яскраві феєрверки та бути на ялинці. А чи буде це можливо у цьому році, коли в нашій країні активно йде війна та є загроза ракетних обстрілів і діє комендантська година. Отже, давайте розбиратися поступово.

Київ та Київська область

Київ

Жителі столиці та області з початку грудня почали пробивати собі додаткові години у новорічну ніч. Місцеві створили петицію, в якій просять скасувати комендантську годину у ніч з 31 грудня на 1 січня. Адже люди планують збиратися великими компаніями та зустрічати Новий рік разом. А обмеження які діють на території України досить сильно псують плани. Звісно, не у кожного громадянина буде можливість залишитись ночувати у друзів, тому, вони й просять дозволити таксі та транспорту працювати у новорічну ніч. Але, адміністрація міста не дала жодних коментарів з цього приводу, тож, скоріш за все обмеження будуть діяти й у святкову ніч.

Харків та Харківська область

Харків

У Харкові люди ще не писали жодної петиції з цього приводу, але також бажали б зустріти новий рік у спокійній та звичній атмосфері. Але в адміністрації міста не йде жодних розмов про зміну часу у комендантську. Вона буде діяти з 23:00 до 05:00.

Львів та Львівська область

Львів

У порівнянні з іншими містами України Львову пощастило найбільше, тому що у них найкоротша комендантська з 12-ти до 05:00. Та відомо, що комендантську не будуть змінювати у Новий рік й у Львові.

Дніпро та Дніпропетровська область

Дніпро

У Дніпрі комендантська діє, так само як і у Львові, з 12-ти до 05:00, тому їм також пощастило більше, ніж іншим областям. Та й у Дніпрі не йдеться жодної мови про скасування комендантської.

Отже, в жодному місті та в жодній області скасовувати комендантську годину через Новий рік міські адміністрації не збираються.