|
24.11.2023 01:43

Богдан Шелудяк розкрив нові подробиці свого рідкісного захворювання: як проходить реабілітація шоумена

Початок захворювання

Чоловік пригадує, що все розпочалось із запаморочення. В очах двоїлось, а зранку наступного дня стан значно погіршився. Блогер припускав, що причиною може бути зміна артеріального тиску, тож випив таблетку, але вона не допомогла. Згодом з’явились нові симптоми, а саме: оніміння кінцівок та пахової зони.

Ведучий шоу “Хто зверху?” звернувся до спеціалістів, які дали направлення на аналізи, проте захворювання прогресувало – ввечері того ж дня в молодого чоловіка з’явились проблеми з дикцією та голосом. Буше пригадує, що вранці ледь підвівся з ліжка, тому одразу поїхав до лікарні. Довелось звертатись до близьких, адже Богдан фізично не міг пересуватись без сторонньої допомоги.

Богдан Шелудяк розповів, як проходить лікування його рідкісного захворювання

Блогер зізнався, що ще ніколи в житті так погано себе не почував, в якийсь момент навіть думав, що це “кінцева зупинка”.

Лікування

Врешті Богдану діагностували рідкісний синдром Гієна-Барре. Це захворювання, що поступово паралізує тіло, а імунна система атакує певні ділянки периферичної нервової системи. Шелудяк був вимушений лягти до лікарні.

Днями чоловік поділився деталями лікування у своєму Instagram. Він розповів, що хвороба не прогресує. Зараз він продовжує відчувати ті ж симптоми, що з’явились на етапі розвитку захворювання. Слабкість, оніміння кінцівок, запаморочення порушення координації та мігрені все ще тривожать, проте Буше почувається набагато краще. Продовжує приймати необхідні препарати та проходить реабілітацію.

Богдан Шелудяк розповів, як проходить лікування його рідкісного захворювання

Блогер зізнався, що йому дуже пощастило, адже захворювання проходить без ускладнень. Він розповів про випадки, коли кінцівки можуть повністю відмовити, а людині доведеться заново вчитись ходити.