|
11.02.2024 13:46

Олена Шоптенко зізналася, що її сину важко адаптуватися до життя за кордоном: “Ваша дитина дуже експресивна”

Відома українська хореографка Олена Шоптенко після початку повномасштабного вторгнення виїхала з України до Австрії. Жінка розповіла, чи вдалося її 5-річному синові, на ім’я Олексій, адаптуватися до життя за кордоном та чи звик він до нового оточення. Деталями Олена поділилася в інтерв’ю ЖВЛ.

На думку танцівниці труднощі виникають у кожної родини. Адже діти не просто змінили своє оточення, що вже травматично для незрілої психіки, вони змінили країну, побут та стиль життя. Їх нові друзі та знайомі мають інші звички, характер та темперамент. Українські діти біль експресивні, ніж їх австрійські однолітки. Тому, українським мамам частенько доводиться ходити у заклади освіти, де навчаються їх діти та отримувати прочуханку за їх поведінку.

Шоптенко розповіла про життя за кордоном

Також, конфлікти та непорозуміння виникають через незнання мови. Олена зазначила, що всі реагують на складнощі по різному. Але її синочок обрав досить агресивний шлях. Він не раз відстоював себе за допомогою кулаків. Зірка розуміє, що це не вихід з ситуації та пропрацьовує поведінку з Олексієм. Зірка сподівається, що надалі ця проблема буде вирішена.

“Моя особиста дитина, вона така. Вона себе не дасть в образу. Він відповідає одразу фізично. І ми над цим працюємо”, – зазначила Шоптенко.

Шоптенко розповіла про адаптацію сина за кордоном

Хореографиня зізналася, що її сину довелося змінити дитсадок. У новому жінка відразу поговорила з директором. Вона попросила біль спокійно ставитися до вибриків Олексія та одразу сигналізував про проблеми. Вона впевнена, що зможе пояснити синові рідною мовою правила поведінки, яких потрібно дотримуватися й надалі він буде їх дотримуватися.

Шоптенко розповіла про життя з сином за кордоном