|
18.03.2024 14:39

Король Великобританії Чарльз Третій пішов з життя? Не посидів після матері на троні і року, а вже поховали

Королева Єлизавета Друга прославилася не тільки епохою мирного життя, реформацій та зміни ролі монаршої сім’ї у житті Великобританії. Вона також поповнила перелік монархів-довгожителів.

Це свого роду було благодаттю для країни, і також підгрунтям для гумору, який ходив серед народу. Жартували, що її прямий спадкоємець принц Чарльз не доживе до того часу, коли зможе успадкувати трон.

ЗМІ повідомили про смерть короля Великобританії Чарльза Третього

І хоча у кожному жарті є доля правди, принц все ж таки став королем. І до того ж найстаршим з тих, хто в історії Великобританії був коронований. Королева померла у вересні 2022-го, а вже в травні 2023-го на трон зійшов новий монарх.

ЗМІ повідомили про смерть короля Великобританії Чарльза Третього

Для шанувальників королівської сім’ї ця новина була неоднозначною, адже у принца багато пошановувачів, і так само багато ворогів. Він пройшов блискучий шлях, отримав неймовірну освіту, пожертвував особистим щастям заради майбутнього своєї країни, але й кохану жінку все ж таки не відпустив, і зробив її королевою. Камілла була поруч з ним завжди, чи то в ролі коханки, чи то в ролі принцеси, чи в якості благовірної короля.

Декілька місяців тому стало відомо, що у Чарльза виникла онкологія. І до сьогодні невідомо, коли насправді він дізнався про свій діагноз. 18 березня мережею поширилася інформація про смерть Чарльза Третього. Втім, Букінгемський палац поки що не дає офіційний коментар.

ЗМІ повідомили про смерть короля Великобританії Чарльза Третього

Це нормальна та стандартна процедура, яка як правило займає щонайменше декілька годин. За цей час відбувається неймовірна кількість процесів, у тому числі юридичних, які необхідно владнати, поки увесь світ не дізнається про кончину представника королівської сімʼї.

Якщо це дійсно так, наступним королем стане старший син короля Чарльза та покійної принцеси Діани принц Уельський Вільям.

Тож на даний момент залишається загадкою, чи прозвучав в Букінгемі таємний код “Менайський міст”.