Рубрики: Автомобілі
18.10.2024 09:45

Автоінструктор розповів, на що обов’язково потрібно звертати увагу у дзеркалі заднього виду

Автоінструктор та відомий блогер показав, що обов'язково повинен бачити водій у дзеркалі заднього виду. Все чітко та зрозуміло показано у трьох картинках.
Поділитися

Відомий в Україні автоінструктор, тренер із контраварійного водіння та блогер Сергій Нагорний розповів, що людина обов’язково повинна бачити у дзеркалі заднього виду. Коли водій обертається в дзеркало, при умові правильної посадки, картинка повинна бути наступною: людина має бачити лише 15% свого транспортного засобу, а все інше — це повинно бути те, що навколо автомобіля (дорога, вулиця, пішоходи). Про це інструктор повідомив у своєму відео, яке виклав на своїй сторінці в соцмережі Instagram.

За його словами, у дзеркалі заднього виду людина не повинна бачити весь свій автомобіль, або його більшу частину. І не повинно бути такого, що водій взагалі, наприклад, не бачить в цьому дзеркалі й частинки свого транспорту. У більшості випадків, водій має спостерігати за невеликою частиною своєї автівки, а все інше — спостерігати за дорожньою обстановкою.

Автоінструктор розповів, що повинен бачити водій у дзеркалі

У коментарях до цього допису інші водії пишуть, що купили автомобіль і вже цілий тиждень не можуть налаштувати це довічне американське дзеркало. Хтось навпаки, побачив і зрозумів, що дзеркала були налаштовані не правильно і все виправив. Сам Сергій Нагорний виділив на відео фрагменти, які показують в яких випадках дзеркало налаштовано правильно, а в яких ні. Зеленим кольором він показав, як правильно, а помаранчевим, як не правильно. Тепер користувачі мережі зможуть зберегти ці світлини й собі. І вже сидячи в автомобілі зробити так, як це правильно.

Варто зазначити, що досі є спірне питання і щодо того, як саме і як часто під час руху автомобіля потрібно дивитися в ці самі дзеркала заднього виду. Насамперед того, що найближче розташоване до водія. Одні інструктора говорять, що якомога частіше, оскільки це допомагає більш ретельно контролювати і стежити за дорожньою обстановкою. Інші зазначають, що це необхідно робити в разі потреби, коли людина планує перелаштовуватися, паркуватися, загалом виконувати будь-які змінні дії на дорозі. Тому, потрібно шукати якусь “золоту” середину. І час від часу, все таки поглядати в ці самі дзеркала, навіть, коли не відбувається ніяких дій.