Відеоролики з милими тваринками зменшують рівень стресу: результати дослідження

Під час перегляду відео з квоками вчені спостерігали за артеріальним тиском і серцевими скороченнями учасників експерименту, і прийшли до несподіваних висновків.

Виявляється, спостерігання за милими тваринами корисне для нашого здоров’я. Воно здатне суттєво зменшити рівень стресу.

До такого висновку дійшли науковці з Університету Лідса з Великобританії, повідомляє Daily Mail.

У дослідженні, проведеному британськими та австралійськими спеціалістами, взяли участь 19 осіб, в тому числі 15 студентів, яких тестували перед дуже відповідальним іспитом.

Учасники протягом 30 хвилин дивилися відео з короткохвостими кенгуру квоками, яких називають «найщасливішими тваринами в світі» через підняті куточки рота.

Результати показали, що рівень стресу у багатьох учасників експерименту знизився майже на 50%, а артеріальний тиск впав з високого до нормального рівня.

Для оцінки фізіологічного впливу перегляду контенту відстежувалися частота серцевих скорочень і артеріальний тиск, а для оцінки психологічного стану вимірювали рівень тривожності.

Так, середній груповий артеріальний тиск впав з 136/88 до 115/71 під час сеансу, в той час як частота серцевих скорочень впала в середньому з 90 до 68 ударів в хвилину.

Рівень тривожності в групі знизився в середньому на 35-50%.

Зазначається, що пошуки відео з тваринами на YouTube різко зросли, починаючи з березня, коли розпочався карантин у зв’язку з коронавірусом. З тих пір, згідно Google Trends, вони залишаються в тренді пошуків. Велику популярність серед користувачів здобули милі доброзичливі квоки.

Схожі статті

Дієтологи назвали найкорисніший сніданок – таку смакоту їдять Тіна Кароль та Катерина Осадча

Сьогодні ми поділимось з вами, чому ж не варто пропускати сніданок, а також розповімо про найкорисніші продукти, що допоможуть підтримувати тіло в тонусі протягом усього дня.

Аніта Луценко розповіла, як зменшити талію і схуднути в руках: найефективніші вправи цієї весни

Відома спортсменка та тренерка Аніта Луценко в особистому фотоблозі поділилась ефективними порадами щодо схуднення. Сьогодні ми розповімо про найкращі вправи, що стали трендом цієї весни.

“Їжа, не призначена для людей”: стало відомо, чому насправді європейці та американці не їдять гречку

А чи знали ви, що європейці та американці переважно відмовляються вживати гречану крупу? Причина цьому виявилась на поверхні, експерти пояснили, чому ж більшість навіть не знає, яка гречка на смак.

Підкреслює мішки під очима і зморшки: типові помилки в макіяжі, яких припускається мало не кожна жінка

Макіяж може стати інструментом, який захистить шкіру від недоліків. Проте, іноді вибір сумнівних засобів або неправильна техніка нанесення може навпаки підкреслити певні недосконалості.

Як відчистити білі кросівки від бруду: найдієвіші домашні засоби, про які ви навіть не здогадувались

Власники білого одягу та взуття, час від часу стикаються із неприємними плямами на улюблених речах. Проте сьогодні ми розповімо, як позбутись бруду найпростішими способами.

В рази корисніша за звичайну крупу: рецепт каші із зеленої гречки для тих, хто піклується про здоров’я

А чи знали ви, що гречка здатна зміцнювати імунітет та є найкориснішою крупою, яка насичена великою кількістю поживних речовин? Сьогодні ми розповімо вам про корисні властивості зеленої гречки.