Чорнобиль через 35 років після трагедії: як виглядає місто-привид Прип’ять і хто у ньому проживає зараз?

Місто, яке процвітало і раптово стало привидом. Як воно виглядає зараз та чи повернулися до нього люди?

Навколо цієї трагедії ходить багато міфів. На її основі знімають фільми та серіали, а туристів, які бажають побачити історичне місце, з кожним роком стає все більше.

Яка вона, сучасна Прип’ять?

Останній цвях у труні Радянського Союзу

Історики вважають, що вибух на Чорнобіильській атомній електростанції був одним із вирішальних аспектів, який вплинув на подальше існування великої держави. Після жахливої трагедії, яка сталася на Хіросімі  та Нагасакі люди мали приблизне уявлення про те, що здатне зробити з людиною радіовипромінювання. Однак радянські люди довіряли владі, і дарма.

Жертвами аварії стало 4 тис. чоловік — жахлива цифра, яка стала останнім цвяхом у труні Радянського Союзу. Після опублікування справжніх даних,  радянська влада назавжди втратила довіру та вірність Української та Білоруської  Республік.

Як Прип’ять виглядає зараз?

Люди евакуювалися, думаючи, що повернуться додому через деякий час. Тому місто має особливо моторошний вигляд через раптове запустіння. Їхні надії не справдилися.

Фото взяте на просторах мережі.

Ті, хто не зміг жити вдалині від домівки повернулися і досі будують там свою долю, дивлячись на віконні рами, які потихеньку покидають стіни молодих забудов. Дороги поросли травою, рудий ліс залишається рудим, будівлі потихеньку рівняються з землею, але маленький паросток життя вже розкрив своє листя і продовжує повільно розростатися.

Так, зараз у місті діє готель.  Колишні жителі або ті, хто не може знайти собі місця, вирішили стати частиною відродження Прип’яті та нині живуть там.

Популярний телеведучий та блогер Антін Птушкін зробив у минулому році великий випуск, у якому показав, яким Чорнобиль є зараз. Пропонуємо подивитися і вам:

Схожі статті

“Їжа, не призначена для людей”: стало відомо, чому насправді європейці та американці не їдять гречку

А чи знали ви, що європейці та американці переважно відмовляються вживати гречану крупу? Причина цьому виявилась на поверхні, експерти пояснили, чому ж більшість навіть не знає, яка гречка на смак.

Підкреслює мішки під очима і зморшки: типові помилки в макіяжі, яких припускається мало не кожна жінка

Макіяж може стати інструментом, який захистить шкіру від недоліків. Проте, іноді вибір сумнівних засобів або неправильна техніка нанесення може навпаки підкреслити певні недосконалості.

Як відчистити білі кросівки від бруду: найдієвіші домашні засоби, про які ви навіть не здогадувались

Власники білого одягу та взуття, час від часу стикаються із неприємними плямами на улюблених речах. Проте сьогодні ми розповімо, як позбутись бруду найпростішими способами.

Наймодніші стрижки на весну 2024: маллет, боб та інші зачіски, які виглядають свіжо та омолоджують

Відкрийте для себе нові трендові зачіски, що стали справжнім хітом весною 2024 року. Це чудова можливість спробувати щось нове та знайти стрижку, що підкреслить ваш шарм.

Модні зачіски для жінок за 40 років, які омолоджують та пасують для тонкого волосся – просто та зі смаком

Сьогодні ми поділимось з вами порадами від професійних стилістів, що запропонували найкращі зачіски для жінок 40+. Саме ці стрижки омолоджують та чудово пасують для тонкого типу волосся.

Як розтягнути вузьке взуття, щоб воно стало зручним: не буде тиснути в пальцях і натирати п’яти

Улюблене взуття почало тиснути? Пропонуємо до вашої уваги кілька корисних лайфхаків, що допоможуть розтягнути ваше взуття, аби воно знову було зручним та комфортним.