Магія триколірних котів: які міфи кружляють навколо містичності цих тварин та повір’я, яким можна довіряти

Наші бабусі вірили у те, що триколірна кішка у будинку приносить щастя родині. Давайте розберемося у повірях, які пов'язані з цими тваринами.

Чудернацький окрас триколірних котів називають черепаховим. Здавна навколо цих тваринок кружляє багато міфів, повір’їв та прикмет. Найпоширеніша з них — це те, що присутність такої кішки у домі приносить беззаперечну удачу. У це вірять в Японії, арабських та слов’янських країнах.

Фото тваринок взяте на просторах мережі.

Насправді ж усі легенди крутяться навколо їхньої ексклюзивності. Так, триколірний коти — це рідкісна гра природи. Більш того, відомо, що триколірний кіт не здатен дати потомство, а самка не передає окрас генетично. Тобто це свого роду спадкова рулетка.

Прикмети і забобони пов’язані з черепаховими кішками

  • Не можна ображати кішку. Той, хто образить її отримає назад помсту, яка може проявитися у вигляді хвороби або проблем.
  • Не варто дивитися кішці в очі. Це може загрожувати появою серйозних проблем. Кішка може сприймати погляд людини як загрозу, вона може вирішити, що на її права посягають.
  • Тварина бачить домовика. Вона може подружитися з ним. Нічні галасливі веселощі тварин не варто розганяти інакше домовик образиться.
  • У нове житло кішка входить першою. Люди вважають, що тварина здатна прогнати злий дух, а також налагодити контакт з домовиком.
  • Кішка вбереже від злих сил. Якщо вона пішла в дальній кут і насторожилася, то найімовірніше вона побачила нечисту силу. Якщо погладити кішку лівою рукою, то вона вбереже.
  • Не варто цілувати кішку в ніс. При такому поцілунку енергія йде від людини і передається тварині.
  • Якщо кішка чхає – це хороший знак для наречених. Заміжжя в такому випадку буде щасливим.
  • Вода, де купали кішку, допоможе хворому. Після цього воду треба вилити подалі від будинку, щоб хвороба не повернулася знову.

Схожі статті

“Їжа, не призначена для людей”: стало відомо, чому насправді європейці та американці не їдять гречку

А чи знали ви, що європейці та американці переважно відмовляються вживати гречану крупу? Причина цьому виявилась на поверхні, експерти пояснили, чому ж більшість навіть не знає, яка гречка на смак.

Підкреслює мішки під очима і зморшки: типові помилки в макіяжі, яких припускається мало не кожна жінка

Макіяж може стати інструментом, який захистить шкіру від недоліків. Проте, іноді вибір сумнівних засобів або неправильна техніка нанесення може навпаки підкреслити певні недосконалості.

Як відчистити білі кросівки від бруду: найдієвіші домашні засоби, про які ви навіть не здогадувались

Власники білого одягу та взуття, час від часу стикаються із неприємними плямами на улюблених речах. Проте сьогодні ми розповімо, як позбутись бруду найпростішими способами.

Наймодніші стрижки на весну 2024: маллет, боб та інші зачіски, які виглядають свіжо та омолоджують

Відкрийте для себе нові трендові зачіски, що стали справжнім хітом весною 2024 року. Це чудова можливість спробувати щось нове та знайти стрижку, що підкреслить ваш шарм.

Модні зачіски для жінок за 40 років, які омолоджують та пасують для тонкого волосся – просто та зі смаком

Сьогодні ми поділимось з вами порадами від професійних стилістів, що запропонували найкращі зачіски для жінок 40+. Саме ці стрижки омолоджують та чудово пасують для тонкого типу волосся.

Як розтягнути вузьке взуття, щоб воно стало зручним: не буде тиснути в пальцях і натирати п’яти

Улюблене взуття почало тиснути? Пропонуємо до вашої уваги кілька корисних лайфхаків, що допоможуть розтягнути ваше взуття, аби воно знову було зручним та комфортним.