|
17.06.2021 21:33

В Україну прилетіли небезпечні комарі: переносять 5 хвороб та не реагують на “раптор”. Всі подробиці

З початком літнього сезону активізувалися комахи. Дізнайтеся, що може спровокувати укус комара.

Літній період – час активної життєдіяльності комах. В Україні традиційно у цей період прокидаються комарі. Їхні укуси можуть бути небезпечними.

Комар

Які хвороби можуть переносити комарі?

Так, як ці комахи мають тісний контакт з тілом та кров’ю своєї “жертви”, то і недуги можуть з успіхом переносити від однієї особи до іншої. Зокрема після укусу комара можна підхопити хворобу Лайма.

Ось як виглядає хвороба Лайма

Часто цю хворобу переносять кліщі, але й комарі на це здатні. Симптоми – це зазвичай лихоманка, головний біль, втома і особлива шкірний висип – мігруюча еритема.

Якщо на початкових стадіях не лікувати хворобу Лайма, то він може закінчитися поразкою суглобів і шкіри, а потім артрит і остеопороз.

Ще укус комара може спровокувати екзему та кропив’янку. Алергічні реакції можливі через те, що комаха контактує з чужими для вашого організму білками.

Однією з найбільш страшних хвороб для людини може бути туляремія. Вона починається з підвищення температури тіла та запаморочення. Спочатку її важко розпізнати, але згодом дається в знаки: сильні виразки, гангрени, абсцеси і висип, пневмонія, перитоніт, перикардит, менінгоенцефаліт – все це наслідки хвороби.

Туляримія

Шлях передачі захворювання простий: комар кусає хвору тварину, а після неї – людину.

Захистіться від комах: ставте москітні сітки на вікна, покладіть на підвіконня листя м’яти – комарі терпіти не можуть цей запах. Коли відпочиваєте на природі, тримайтеся подалі болотяної місцевості та одягайтеся так, щоб закрити повністю руки та ноги.