|
23.06.2021 23:33

В Одесі на узбережжі прижилися лисиці, які розважають відпочиваючих: руді тваринки легко йдуть на контакт

На одеському пляжі з'явилася нова розвага. Читайте далі у статті.

Якщо на відомому світовому курорті островах Мальдівах головною пам’яткою є місце, де проживають свині, то в сонячній Одесі пам’яткою стало нове житло для лисиць, які звернули на себе увагу не тільки місцевих жителів, але й відпочиваючих.

Звідки взялися руді тварини та що про це говорять експерти?

Нові мешканці на пляжі Фонтанки. Фото взяте на просторах мережі.

Півроку тому на узбережжі штучно створеного пляжу на Фон танці з’явилися нові жителі — зграя лисиць. За шість місяців руді тварини звикли до відвідувачів та почали активно йти на контакт. Зараз українці мають змогу насолодитися компанію лисів та зробити декілька фотографій.

Втім, директор Одеського зоопарку озвучив деякі застереження для бажаючих провести час поруч зі славнозвісниии хижаками та навів власні опасіння.

“Тварин помічали і на Дачі Ковалевського, і в Лузанівці, Крижанівці, інших навколишніх селах. Як правило, вони не доставляють особливих незручностей людям. Однак, якщо виходити з інтересів самої лисиці, краще не намагатися з нею подружитися та не підгодовувати її. Дикому звірові ми таким чином робимо ведмежу послугу. Це дуже пластичний вид, розумний і хитрий. Вони звикають до різних умов і завжди знайдуть собі прожиток. Привчати її до контакту з людьми недобре “, – прокоментував виданню Ігор Бєляков.

Втім, допоки тварини не проявляли агресію та успішно ділили територію з бажаючими відпочити на узбережжі.

Нові мешканці на пляжі Фонтанки. Фото взяте на просторах мережі.

Сподіваємося, що лисички не спричинять проблем відпочиваючим і продовжать радувати око любителів фауни. До речі, відвідувачі Мальдів охоче терплять укуси свиней, тож і лисиці можуть затриматися надовго.