Сорок красенів-швейцарців присягнули Папі Франциску

У неділю, 4 жовтня, сорок новобранців Папської Швейцарської Гвардії урочисто склали присягу Папському Престолу у державі Ватикан.

Урочиста церемонія складання присяги була започаткована  на згадку про події 1527 року, коли 147 з 189 швейцарських гвардійців загинуло, захищаючи Папу Клемента VII від нападу військ імператора Священної Римської імперії і короля Іспанії Карла V. Завдяки героїзму гвардійців Папа римський зумів врятуватися. Щорічно у день цієї події, 6 травня, відбувається урочиста церемонія. Цьогоріч вперше, через карантин, церемонію перенесли на жовтень.

Напередодні, під час аудієнції, звертаючись до гвардійців, Папа Франциск побажав їм якнайкраще скористатися можливостями, які пропонує їм Рим, збагатитися інтелектуальними, культурними та духовними дарами.

Напередодні, під час аудієнції
Напередодні, під час аудієнції

Папа Римський виразив надію, що присяга, яку складуть гвардійці буде свідченням їхньої вірності Христові та християнству.

Кількість гвардійців Корпусу Папської швейцарської гвардії постійно налічує 110 членів. Це чоловіки, виключно швейцарці з католицьких родин, віком 19-30 років, ростом не менше 174 см, які перед цим пройшли військову службу на батьківщині.

В Корпусі служать виключно швейцарці-католики
В Корпусі служать виключно швейцарці-католики

Претенденти упродовж року проходять навчання з використанням спецзасобів і технік для управління натовпом та захисту важливих державних і духовних діячів.

Служба триває щонайменше два роки. За бажанням її можна продовжити.

Схожі статті

Найепатажніші образи українських зірок: Дмитро Коляденко, Наталія Могилевська та Джамала вразили нарядами

Українські зірки вміють дивувати своїми образами. Проте, будемо чесні, не завжди наряди зірок викликають захват, а деякі відверто провальні.

Як розтягнути вузьке взуття, щоб воно стало зручним: не буде тиснути в пальцях і натирати п’яти

Улюблене взуття почало тиснути? Пропонуємо до вашої уваги кілька корисних лайфхаків, що допоможуть розтягнути ваше взуття, аби воно знову було зручним та комфортним.

Дружина Григорія Решетніка показала батька та його брата-близнюка та ніжно привітала чоловіків зі святом

Як відомо, у знаменитого українського телеведучого Григорія Решетніка велика та щаслива родина, і це, можна сказати, у зіркової пари сімейне.

Стилісти назвали 5 помилок, які ми робимо, коли одягаємо чорне: секрет стильного образу лежить на поверхні

Пропонуємо до вашої уваги кілька корисних порад від професійних стилістів. Яких помилок припускається більшість людей, що полюбляє чорний одяг.

Як зберігати часник в квартирі так, щоб він не висихав, не жовтів і не проростав: прості та корисні поради

Сьогодні ми поділимось з вами корисними лайфхаками, що допоможуть зберегти свіжість та колір часнику навіть при низьких температурах.

Як Барських виглядав у 2007 році. Виступ зірки на шоу “Караоке на Майдані” – наче з паралельної реальності

Свого часу Ігор Кондратюк, Наталя Могилевська та Кузьма Скрябін дали можливість багатьом артистам швидко набрати популярність. І деякі з них досі перебувають в чартах.