Благовіщення Пресвятої Богородиці. Свято-пароль для входження у Божу благодать

«Радуйся, Маріє, Благодаті повна, Господь з тобою», - цими словами Архангел Гавриїл звернувся до 15-річної Міріям (Марії) і сповістив, що з її лона прийде у світ Ісус, син Божий.

Людина з багатою уявою, читаючи текст Євангелії і уявляючи цю сцену, мала би відчути всередині себе бунт: «Таке не може бути!» Звісно, таке не може бути у теперішній час, з нами, але таке відбулося з нею – дівчиною з Назарету.

Нагадаємо собі, що Архангел Гавриїл супроводжував Марію від самого її народження. Адже це він з’явився у сні її, уже немолодої матері, і сповістив, що вона зачне дитину. І потім, укінці земного життя Марії, саме Архангел Гавриїл сповістить їй про наближення смерті.

Але в цій історії центральною подією, доленосною для усього людства є не чудодійна поява Архангела перед людиною, а реакція цієї, ще майже дівчинки, на його благовість (добру новину). Вона не розгубилася, а поставила абсолютно логічне запитання: «Як же це станеться, коли я мужа не знаю?»

На слова Архангела Гавриїла «Дух Святий найде на тебе й сила Всевишнього осінить тебе, — тим-то й Святе, що народиться, назветься — Син Божий. У Бога нема неможливого», Марія знов не розгубилася, а покірно відповіла: «Я раба Господня, нехай буде мені по твоєму слові».

У цьому діалозі закладений код взаємостосунків Творіння зі своїм Творцем. Він дуже простий –  віра у те, що Бог краще знає, що нам потрібно і повна довіра до Його задуму.

Церква Благовіщення Пресвятої Богородиці, м.Коломия Івано-Франківської обл.
Церква Благовіщення Пресвятої Богородиці, м.Коломия Івано-Франківської обл.

Але ж для Марії так себе вести було природно, бо, пригадаємо собі, що з трьох років вона була при Божому храмі, де її наукою і духовністю опікувався праведний священник Симеон. А ми, що нам заважає бути з Богом і повсякчас чути Його?

Ця Блага звістка не тільки для Марії, але для кожного з нас. Бог від нас хоче того самого – жити за Його правилами, зберігати Його заповіді. І тоді Він подбає про нас, впорядкує наше життя і принесе у нього все необхідне для того, щоб ми були щасливі. Бог хоче, щоб ми були щасливі!

Ця звістка для нас, людей, є така важлива, що день святкування Благовіщення, 7 квітня (Церква латинського обряду вшановує свято 25 березня), не відміняється навіть, якщо це свято збігається з святкуванням Великодня. Якщо свято Благовіщення випадає на Страсний тиждень, то строгий піст послаблюється.

Празник Благовіщення Пресвятої Богородиці належить до 12 найбільших християнських свят. Цього дня християнам належить бути на Службі Божій.

Схожі статті

“Їжа, не призначена для людей”: стало відомо, чому насправді європейці та американці не їдять гречку

А чи знали ви, що європейці та американці переважно відмовляються вживати гречану крупу? Причина цьому виявилась на поверхні, експерти пояснили, чому ж більшість навіть не знає, яка гречка на смак.

Підкреслює мішки під очима і зморшки: типові помилки в макіяжі, яких припускається мало не кожна жінка

Макіяж може стати інструментом, який захистить шкіру від недоліків. Проте, іноді вибір сумнівних засобів або неправильна техніка нанесення може навпаки підкреслити певні недосконалості.

Як відчистити білі кросівки від бруду: найдієвіші домашні засоби, про які ви навіть не здогадувались

Власники білого одягу та взуття, час від часу стикаються із неприємними плямами на улюблених речах. Проте сьогодні ми розповімо, як позбутись бруду найпростішими способами.

Наймодніші стрижки на весну 2024: маллет, боб та інші зачіски, які виглядають свіжо та омолоджують

Відкрийте для себе нові трендові зачіски, що стали справжнім хітом весною 2024 року. Це чудова можливість спробувати щось нове та знайти стрижку, що підкреслить ваш шарм.

Модні зачіски для жінок за 40 років, які омолоджують та пасують для тонкого волосся – просто та зі смаком

Сьогодні ми поділимось з вами порадами від професійних стилістів, що запропонували найкращі зачіски для жінок 40+. Саме ці стрижки омолоджують та чудово пасують для тонкого типу волосся.

Як розтягнути вузьке взуття, щоб воно стало зручним: не буде тиснути в пальцях і натирати п’яти

Улюблене взуття почало тиснути? Пропонуємо до вашої уваги кілька корисних лайфхаків, що допоможуть розтягнути ваше взуття, аби воно знову було зручним та комфортним.