|
15.10.2020 01:25

Смартфон і етикет: головні правила для сучасної людини

Смартфон вже давно став річчю першої необхідності, а різноманітні месенджери все активніше заміщають живе спілкування. Такі різні поняття як «смартфон» і «етикет» все частіше перетинаються в нашому житті. Якщо ви справжня леді чи джентельмен, то , мабуть, ви намагаєтеся дотримуватися правил етикету і з повагою ставитися до себе і оточуючих. Ці поради вам в цьому допоможуть.

  • Якщо ви знаходитеся на бізнес-зустрічі з партнерами, не варто класти телефон на помітне місце, наприклад, на стіл або тримати його в руках. Це буде означати, що ви не повністю занурені в розмову, що буде дуже неприємно для інших.
  • Якщо вам доводиться розмовляти по телефону в багатолюдному місці (в ресторані, лікарні) не варто підвищувати тон. Гучні розмови можуть заважати оточуючим, а подробиці вашого особистого життя навряд чи будуть цікаві стороннім.
  • Трапляються ситуації, коли вам необхідно відповісти на дзвінок під час зустрічі або переговорів. Варто ввічливо попросити вибачення і тихо вийти з приміщення, щоб не заважати спілкуванню інших.
  • Варто відзначити такий вид зв’язку, що стає все популярнішим, як відеодзвінки. Перед тим як зателефонувати по відеозв’язку, спочатку попередьте текстовим повідомленням, щоб не поставити людину в незручне положення.
  • У разі, коли абонент не відповідає, за правилами хорошого тону передзвонити знову рекомендується через дві години. Якщо ви не можете відповісти на дзвінок в даний момент, намагайтеся дати зворотний зв’язок якомога швидше, наприклад, написати СМС, що незабаром передзвоните. Але не повідомляйте про важливі заходи текстовим повідомленням – це буде виглядати нешанобливо.
  • Якщо під час розмови випадково перервався зв’язок, передзвонити повинен ініціатор розмови.

Ці нескладні правила етикету виникли досить недавно, але дотримуючись їх, ви здобудете репутацію ввічливої і гарно вихованої людини.