|
20.10.2020 00:44

Ретроградний Меркурій в жовтні 2020: найнебезпечніші і найблагополучніші дні

Останній (третій) ретроградний Меркурій 2020 року розпочинається 13 жовтня та закінчується 3 листопада.

Друга половина жовтня – час ретроградного Меркурія. “Зворотній” рух цієї планети може негативним чином позначитися на людях – стверджують астрологи. Глобальних катастроф чекати навряч чи варто, а ось неприємності можуть виникати у великій кількості. Що варто робити, щоб пом’якшити вплив ретроградного Меркурія, розповідаємо в цій статті.

Ретроградною може стати будь-яка планета Сонячної системи. Зазвичай всі вони рухаються в одному напрямку, однак іноді виникає ілюзія, що планета робить петлю – тобто намагається повернути назад, проти руху. З 14 жовтня по 3 листопада проти “течії” буде рухатися Меркурій.

Меркурій в астрології “курирує” бізнес, подорожі, відповідає за інформацію, техніку, розвиток технологій і все, що з цим пов’язано. У цих сферах і варто чекати “підступу” в ретроградний період. Меркурій змусить давати збої обладнання, можливе збільшення поломок, несправностей, викрадення цифрових даних.

Ділові переговори в період ретроградного Меркурія краще відкласти. Швидше за все, вони будуть не дуже вдалими і можуть навіть ускладнити відносини між партнерами. Старт нових масштабних проєктів також варто перенести на більш пізній термін. Краще доробити справи, які раніше відкладалися в довгий ящик. Якщо вже й доведеться приймати якісь відповідальні бізнес-рішення, то необхідно добре проаналізувати умови, прорахувати наслідки і зважити всі “за” і “проти”. Велика ймовірність помилок і прийняття неправильних рішень.

Ретроградний Меркурій

На новий роман або перспективне знайомство, яке зможе дати старт новим стосункам, в період ретроградного Меркурія також розраховувати на варто. Люди будуть швидше уникати спілкування і намагатися проводити більше часу на самоті.

Одним з найбільш складних і невдалих стане заключний день астрологічної струсу – 3 листопада. Вся справа в тому, що Місяць, який створює космічну вібрацію, буде в цей день в Близнюках (а саме цим знаком править Меркурій). Це додасть несподіваних обставин і непередбачуваності.

Зате ретроградний Меркурій в жовтні 2020 року – найкращий час для того, щоб загадати бажання і помріяти. Завдяки метеорних потоків Оріоніди і Тауриди в небі буде стільки падаючих зірок, що загадати вдасться не одне бажання.

Якщо астрологи “лякають” ретроградним Меркурієм, то астрономи нічого страшного в цьому явищі не бачать. Тим більше, рух планети назад – не більше ніж ілюзія. Так що вірити в поганий вплив ретроградного Меркурія чи ні – вирішувати вам.