Науковці виявили зв’язок між кольором очей і схильністю до алкоголізму

Дослідження американських вчених дає відповідь на запитання, люди з якими очима більше схильні до алкоголізму.

Очі можуть багато розповісти про людину, і навіть деякі речі, пов’язані з шкідливими звичками.

Так, американські вчені з Університету Вермонту виявити наявність несподіваного зв’язку між особливостями кольору очей людини і її схильністю до пияцтва.

Результати свого дослідження вони оприлюднили у American Journal of Medical Genetics.

Дослідники стверджують, що світлоокі люди мають вищий ризик стати алкоголіками, чим темноокі.

Повідомляється, що у дослідженнях взяли участь 1263 учасники. Науковці під час дослідження враховували їхній вік, генетичні особливості, стать.

Люді, які мають очі світлих відтінків синього, сірого, зеленого кольору проявили набагато більшу залежність від алкогольних напоїв, ніж люди з карими чи чорними очима.

Кароокі чоловіки і жінки мало п’ють і швидко п’яніють, і їхній організм не встигає звикнути до впливу алкоголю. В них найнижча схильність до зловживання спиртним.

Тим часом блакитноокі можуть випити багато і не сп’яніти, тож їхній організм отримує сильний і тривалий вплив алкоголю.

 

Алкоголь
Алкоголь

Результати дослідження свідчать, що гени, які відповідають за відтінок очей людини, знаходяться в одній хромосомі з генами, які відповідають за залежність від спиртного. Дослідникам же вдалося встановити пряму залежність одного показника від іншого. Однак перед вченими залишається ще багато невивчених питань щодо природи пияцтва та факторів, які змушують людей заглядати в чарку.

Зазначимо, що це не перша спроба наукового світу пов’язати колір очей з пияцтвом. Так, дослідження, проведене у 2000 році показало, що темноокі жінки у середньому випивають 4,91 алкогольних напої на місяць, тим часом власниці блакитних очей випивають за місяць час 5,78 спиртних напоїв. Дослідження у цій галузі спрямовані, в першу на те, щоб зрозуміти природу згубної звички та знайти шляхи, як можна запобігти алкоголізму в людей. Адже алкоголізм є доволі поширеною проблемою в наш час.

Схожі статті

“Їжа, не призначена для людей”: стало відомо, чому насправді європейці та американці не їдять гречку

А чи знали ви, що європейці та американці переважно відмовляються вживати гречану крупу? Причина цьому виявилась на поверхні, експерти пояснили, чому ж більшість навіть не знає, яка гречка на смак.

Підкреслює мішки під очима і зморшки: типові помилки в макіяжі, яких припускається мало не кожна жінка

Макіяж може стати інструментом, який захистить шкіру від недоліків. Проте, іноді вибір сумнівних засобів або неправильна техніка нанесення може навпаки підкреслити певні недосконалості.

Як відчистити білі кросівки від бруду: найдієвіші домашні засоби, про які ви навіть не здогадувались

Власники білого одягу та взуття, час від часу стикаються із неприємними плямами на улюблених речах. Проте сьогодні ми розповімо, як позбутись бруду найпростішими способами.

Наймодніші стрижки на весну 2024: маллет, боб та інші зачіски, які виглядають свіжо та омолоджують

Відкрийте для себе нові трендові зачіски, що стали справжнім хітом весною 2024 року. Це чудова можливість спробувати щось нове та знайти стрижку, що підкреслить ваш шарм.

Модні зачіски для жінок за 40 років, які омолоджують та пасують для тонкого волосся – просто та зі смаком

Сьогодні ми поділимось з вами порадами від професійних стилістів, що запропонували найкращі зачіски для жінок 40+. Саме ці стрижки омолоджують та чудово пасують для тонкого типу волосся.

Як розтягнути вузьке взуття, щоб воно стало зручним: не буде тиснути в пальцях і натирати п’яти

Улюблене взуття почало тиснути? Пропонуємо до вашої уваги кілька корисних лайфхаків, що допоможуть розтягнути ваше взуття, аби воно знову було зручним та комфортним.