Чому необхідно пити вітамін Д і як він змінює якість життя: різниця впливу вітаміну D на чоловіків та жінок

Вітамін D — це речовина, яка суттєво впливає на якість життя будь-якої людини. В незалежності від віку та статі, дефіцит даного вітаміну призводить до небажаних наслідків.

Ця органічна речовина міститься в шкірі людини в неактивній формі провітаміну, але під впливом сонячного світла перетворюється на активну форму вітаміну Д3.

Нестача даного вітаміну в організмі зазвичай спостерігається при закритому образі життя. Відсутність активного відпочинку, постійне знаходження у приміщенні даються взнаки. Тож якщо ви здебільшого знаходитеся в офісі та вдома, варто з’ясувати, чи вистачає вам цієї сполуки. Зазвичай лікарі рекомендують саме D3 K2, адже він найкраще засвоюється. Але чому так важливо вчасно помітити проблему?

Чому необхідно пити вітамін Д

Чому необхідно пити вітамін Д?

Важливо пам’ятати, що пити вітаміни без консультаціі спеціаліста не можна! Адже спочатку необхідно встановити рівень речовини в організмі за допомогою аналізу, і лише тоді лікар приймає рішення, у якій формі ви будете отримувати вітамін та його кількість.

Вітамін Д грає велику роль в утворенні кісткової тканини. Тобто здоров’я ваших кісток напряму залежить від даної речовини. Також даний вітамін впливає на імунітет, а його нестача призводить до хворобливості.

Чому необхідно пити вітамін Д

Люди з дефіцитом вітаміну Д постійно відчувають втомленість, а також дратівливість. Ба більше, дана сполука також впливає на рівень серотоніну в організмі. Тобто люди з нормальним рівнем вітаміну Д почуваються набагато щасливішими.

Особливу роль дана речовина відіграє у чоловічому та жіночому здоров’ї. Дефіцит може спричинити ситуацію, у можна помітить послаблення певних чоловічих функцій. Для жінок та їх краси вітамін Д також неймовірно важливий, адже окрім волосся, шкіри та нігтів, які виглядають при дефіциті хворобливо, імовірний сценарій раннього настання фактичної старості.

Схожі статті

“Їжа, не призначена для людей”: стало відомо, чому насправді європейці та американці не їдять гречку

А чи знали ви, що європейці та американці переважно відмовляються вживати гречану крупу? Причина цьому виявилась на поверхні, експерти пояснили, чому ж більшість навіть не знає, яка гречка на смак.

Підкреслює мішки під очима і зморшки: типові помилки в макіяжі, яких припускається мало не кожна жінка

Макіяж може стати інструментом, який захистить шкіру від недоліків. Проте, іноді вибір сумнівних засобів або неправильна техніка нанесення може навпаки підкреслити певні недосконалості.

Як відчистити білі кросівки від бруду: найдієвіші домашні засоби, про які ви навіть не здогадувались

Власники білого одягу та взуття, час від часу стикаються із неприємними плямами на улюблених речах. Проте сьогодні ми розповімо, як позбутись бруду найпростішими способами.

Наймодніші стрижки на весну 2024: маллет, боб та інші зачіски, які виглядають свіжо та омолоджують

Відкрийте для себе нові трендові зачіски, що стали справжнім хітом весною 2024 року. Це чудова можливість спробувати щось нове та знайти стрижку, що підкреслить ваш шарм.

Модні зачіски для жінок за 40 років, які омолоджують та пасують для тонкого волосся – просто та зі смаком

Сьогодні ми поділимось з вами порадами від професійних стилістів, що запропонували найкращі зачіски для жінок 40+. Саме ці стрижки омолоджують та чудово пасують для тонкого типу волосся.

Як розтягнути вузьке взуття, щоб воно стало зручним: не буде тиснути в пальцях і натирати п’яти

Улюблене взуття почало тиснути? Пропонуємо до вашої уваги кілька корисних лайфхаків, що допоможуть розтягнути ваше взуття, аби воно знову було зручним та комфортним.