Місячний календар садівника на листопад: коли і які роботи можна проводити в саду

Листопад — найкращий місяць для підготовки саду до зими. А щоб така підготовка була вдалою і принесла свої плоди у наступному році, пропонуємо ознайомитись з Місячним календарем для садівника.

Хоч і до цього часу всі роботи в саду та городах закінчується, затяті садівники все одно знайдуть чим себе зайняти. Для них маємо чітку інструкцію дій у цей період за Місячним календарем.  

Місячний календар на листопад 2020 року по датам 

1-5 листопада — астрологи радять не пересаджувати рослини у цей період. Однак, ви можете висадити цибулю, петрушку, редис чи стійкий до морозів буряк. Це сприятливий час для них. До того ж, можна зайнятись деревами і видалити хворі гілки чи привести їх до ладу.  

6-10 листопада — у цей період краще не обробляти рослини хімікатами і не поливати їх. Дайте рослинам час, щоб підготовитись до нового сезону. Можна перекопати грунт, підготувати до зими квіти, які цього потребують, продовжувати сіяти моркву, редис чи буряк.  

11-16 листопада — а цей період уже сприятливий для поливу рослин, здобрення та боротьби зі шкідниками. Однак, не радять використовувати хімікати, це може нашкодити рослинам. До того ж, вдалий час для стрижки газону та прибирання прибудинкової території. 

Роботи в саду
Роботи в саду

17-20 листопада — цей час краще приділити квітам. Їх можна висаджувати, підготовлювати до зими, здобрювати або пересаджувати.  

21-25 листопада — не радять поливати чи здобрювати багато культур. Можна продовжити займатись квітами і звернути увагу на дерева. Дехто з них також потребує допомоги.  

26-30 листопада — можна саджати пекінську капусту, салат, шпинат у теплицях. Хороший час для посіву квітів, але не пересадки. А 30 листопада краще не займатись жодними справами.  

Схожі статті

Не викидайте баночки від сметани: хитрі господині знайшли їм 8 сенсаційних способів застосування в побуті

А чи знали ви, що різноманітні контейнери, як от баночки від сметани можуть стати корисними в побуті? Сьогодні ми запропонуємо вам кілька варіантів ефективного використання таких баночок.

“Їжа, не призначена для людей”: стало відомо, чому насправді європейці та американці не їдять гречку

А чи знали ви, що європейці та американці переважно відмовляються вживати гречану крупу? Причина цьому виявилась на поверхні, експерти пояснили, чому ж більшість навіть не знає, яка гречка на смак.

Підкреслює мішки під очима і зморшки: типові помилки в макіяжі, яких припускається мало не кожна жінка

Макіяж може стати інструментом, який захистить шкіру від недоліків. Проте, іноді вибір сумнівних засобів або неправильна техніка нанесення може навпаки підкреслити певні недосконалості.

Як відчистити білі кросівки від бруду: найдієвіші домашні засоби, про які ви навіть не здогадувались

Власники білого одягу та взуття, час від часу стикаються із неприємними плямами на улюблених речах. Проте сьогодні ми розповімо, як позбутись бруду найпростішими способами.

Наймодніші стрижки на весну 2024: маллет, боб та інші зачіски, які виглядають свіжо та омолоджують

Відкрийте для себе нові трендові зачіски, що стали справжнім хітом весною 2024 року. Це чудова можливість спробувати щось нове та знайти стрижку, що підкреслить ваш шарм.

Модні зачіски для жінок за 40 років, які омолоджують та пасують для тонкого волосся – просто та зі смаком

Сьогодні ми поділимось з вами порадами від професійних стилістів, що запропонували найкращі зачіски для жінок 40+. Саме ці стрижки омолоджують та чудово пасують для тонкого типу волосся.