|
31.10.2020 03:14

Часті селфі в соцмережах руйнують стосунки з коханими – вчені

Розміщення селфі і фото в соцмережах може принести популярність, але водночас і зруйнувати стосунки.

Кажуть, щастя любить тишу. І науковці з цим твердженням погоджуються. Селфі і розміщення світлин в соцмережах руйнують стосунки, впевнені вони.

Дослідники з Університету штату Флорида виявили, що чим більше селфі людина публікує в соціальній мережі Instagram, тим вища ймовірність того, що вона зіткнеться з тим, що стосунки з коханою людиною будуть пов’язані з конфліктами або навіть розривом.

За словами вчених, одного разу партнери авторів фото починають пред’являти претензії до коханої людини через зростання її популярності в соцмережах. Це може викликати проблеми в романтичних стосунках.

Селфі

Онлайн-опитування серед 420 власників акаунтів у Instagram у віці від 18 до 62 років, показало, що розміщення селфі в Instagram пов’язане із загальною задоволеністю людини зображенням свого тіла.

Тобто, ті люди, які думають, що вони гарно виглядають, з більшою ймовірністю будуть публікувати селфі. Тут і виникає конфлікт: партнера не тішить популярність коханої людини в соціальних мережах, а підвищена до нього увага інших людей викликає роздратування, необґрунтовані ревнощі та інші малоприємні наслідки. Деякі чоловіки або жінки можуть сприйняти «загравання» з підписниками як емоційну невірність, що, як відомо, в деяких випадках цілком можна порівняти з фізичної зрадою.

Тож соцмережі – це прекрасно, але погодьтеся, реальне життя – значно краще.