5 поширених шкідливих звичок чоловіків, не пов’язаних з алкоголем і цигарками

Ці звички руйнують здоров'я і погіршують самопочуття багатьох чоловіків. Але хто на це зважає?

Чоловіки – не ангели, і в них також є шкідливі звички. Досить часто їм закидають любов до спиртного і куріння. Але насправді світ чоловічих вад набагато різноманітніший, ніж багато хто вважає і ми хочемо розповісти вам про п’ять найбільш поширених шкідливих звичок чоловіків.

Малорухливий спосіб життя

Можна з великим сумом констатувати той факт, що деякі сучасні чоловіки дуже важкі на підйом. Їх дуже важко витягнути кудись у світ, а вільний час вони люблять проводити в кріслі або на дивані.
Звичка відпочивати тільки пасивно не робить чоловіків здоровішими. Такий спосіб життя сприяє застою крові в органах малого таза, а отже, і розвитку простатиту. А якщо при цьому чоловік ще й бореться зі стресом за допомогою не корисних вуглеводів, то дуже скоро зміни починають відбуватися не тільки всередині організму, але й помітні зовні.

Малорухомий спосіб життя
Малорухомий спосіб життя

Прийом їжі біля комп’ютера або телевізора

Відомо, що люди, які віддають перевагу прийому їжу біля телевізора або за комп’ютером, в середньому споживають на 300 калорій більше за тих, хто їсть за столом. Все пояснюється дуже просто – захопившись тим, що відбувається на екрані, мозок із запізненням приймає сигнал про насичення.

Хвороблива любов до солодкого

Чомусь прийнято вважати, що надмірно захоплюються солодким лише жінки. Цей стереотип насправді далекий від істини, оскільки саме чоловіки завжди були найбільш некерованими поглиначами простих вуглеводів. Пристрасть ця пояснюється просто – поїдання солодощів у великій кількості викликає короткочасну ейфорію. Триває вона хвилин 15-20, але потім з’їдається ще щось солоденьке.

Чи варто говорити про те, до чого веде підтримання себе в гарному настрої шоколадками і цукерками? Відкриємо вам секрет, що так звані «пивні животи» у чоловіків за 30 насправді рідко мають щось спільне з пивом.

Любов до солодкого
Любов до солодкого

Звичка одягатися не по погоді

Більшість чоловіків у віці після 30, нарешті, перестають отримувати нагадування про теплі шкарпетки і шапки і тут же порушують всі настанови турботливих жінок. Очевидно, що здатність ігнорувати здоровий глузд в холодну пору року у представників сильної статі закладена генетично.
Про шапку деякі чоловіки згадують в лютий холод, а нагадування про нижню білизну взимку сприймається як особиста образа. Однак в 40-45 років імунітет вже не такий сильний, як в 18 і підхопити можна не просто нежить, а вже й радикуліт.

Боязнь лікарів

Патологічна боязнь лікарів і всього, що так чи інакше пов’язане з медициною, переслідує не менше третини чоловіків. В юності, якщо нічого не болить, хлопець вважається за замовчуванням здоровим. А ось чоловік, який розміняв п’ятий десяток, повинен вже покладатися не тільки на свої відчуття, але і на думку фахівців.
Щорічні обстеження в лікарів сприяють кращому збереженню здоров’я. Як би це не було сумно, але в поліклініку такий чоловік йде лише тоді, коли спис в спині починає заважати спати, а легкі недуги перетворюються в хронічні.

Схожі статті

“Їжа, не призначена для людей”: стало відомо, чому насправді європейці та американці не їдять гречку

А чи знали ви, що європейці та американці переважно відмовляються вживати гречану крупу? Причина цьому виявилась на поверхні, експерти пояснили, чому ж більшість навіть не знає, яка гречка на смак.

Підкреслює мішки під очима і зморшки: типові помилки в макіяжі, яких припускається мало не кожна жінка

Макіяж може стати інструментом, який захистить шкіру від недоліків. Проте, іноді вибір сумнівних засобів або неправильна техніка нанесення може навпаки підкреслити певні недосконалості.

Як відчистити білі кросівки від бруду: найдієвіші домашні засоби, про які ви навіть не здогадувались

Власники білого одягу та взуття, час від часу стикаються із неприємними плямами на улюблених речах. Проте сьогодні ми розповімо, як позбутись бруду найпростішими способами.

Наймодніші стрижки на весну 2024: маллет, боб та інші зачіски, які виглядають свіжо та омолоджують

Відкрийте для себе нові трендові зачіски, що стали справжнім хітом весною 2024 року. Це чудова можливість спробувати щось нове та знайти стрижку, що підкреслить ваш шарм.

Модні зачіски для жінок за 40 років, які омолоджують та пасують для тонкого волосся – просто та зі смаком

Сьогодні ми поділимось з вами порадами від професійних стилістів, що запропонували найкращі зачіски для жінок 40+. Саме ці стрижки омолоджують та чудово пасують для тонкого типу волосся.

Як розтягнути вузьке взуття, щоб воно стало зручним: не буде тиснути в пальцях і натирати п’яти

Улюблене взуття почало тиснути? Пропонуємо до вашої уваги кілька корисних лайфхаків, що допоможуть розтягнути ваше взуття, аби воно знову було зручним та комфортним.