|
08.11.2020 18:19

Пенсіонерка відсудила гроші у супермаркета: випадок, який вартий Книги рекордів України

Судитися з вітчизняним супермаркетом наважиться або наївний, або багатий, або затятий правдолюб. Не відомо до якої з перелічених категорій відноситься пані зі столиці, але факт залишається фактом – суд ухвалив рішення на її користь.

Пригода з  панею трапилася у супермаркеті  на проспекті Лісовому у Києві рік тому, повідомили vesti.ua. Проходячи повз стійку з рослинними оліями, покупчиня послизнулася, упала і вже не піднялася.

Працівники магазину змушені були викликати екстрену медичну допомогу. А персіонерка у  присутності медиків написала скаргу і під розпис передала адміністрації магазину.

Медичне обстеження показало, що у пані зламано кілька хребців і вона потребує оперативного втручання, яке і було здійснене 18 вересня 2019 року.

За весь період лікування жінка витратила 60 тисяч гривень, які позичила у знайомого. Гроші були витрачені на набори кіфопластику і на медикаменти.

Рік у справі тривали засідання. Зрештою, суд визнав винним магазин у тому, що не дотрималися правил і норм гігієни, і присудив виплатити персіонерці 56 тисяч гривень по чеках компенсації за лікування і 20 тисяч грвень за нанесені моральні збитки.

Випадок винятковий тим, що в українському законодавстві немає статті, яка би встановлювала процедуру доведення і способи вирахування ступеня і розміру моральної шкоди. Це завжди є питанням особистої думки адвоката і суду. Тому, на думку  Максима Несмеянова, експерта із захисту прав споживачів, це випадок вартий, щоб його вписали у Книгу рекордів України.