|
05.12.2022 22:57

Новий рік: традиції святкування в різних країнах і в Україні – прикмети, як зустрічати 2023 рік Кролика

2022 рік видався тяжким для кожного. Українці сподіваються, що у новорічну казку збудуться всі бажання та Новий рік 2023 принесе тільки щасливі моменти. Не тільки діти, а й дорослі вірять, що у святкову ніч можливі справжні та казкові дива.

Новий рік Кролика 2023 принесе радість та щасливі моменти

Як відзначати Новий рік у 2023 та які традиції супроводжують це свято?

Святкування Нового року було позичене з західних країн Петром I ще на початку 18 сторіччя. Існувало повір’я, що саме в останню ніж року відчиняється небо і можна попросити у Господа що завгодно. Історія свята переплітається з язичництвом, але з часом традиції та звичаї змінювалися, перетворювавши святкування Нового року на чарівну подію, яку так чекають діти й дорослі.

Традиції на Новий рік Кролика 2023

У Новорічну ніч часто мали місце магічні ритуали, обряди та гадання. Незаміжні дівчата кликали судженого та спалювали бажання, записані на папірцях. Раніше святкування Нового року проходило навесні, коли відходила зима і наставала відлига. Лише трохи згодом за новим юліанським календарем почали вважати початком нового року 1 січня.

У багатьох країнах світу відзначають Новий рік з 31 грудня на 1 січня, і святкування схоже, на традиції в Україні. Люди прикрашають ялинки та домівки, готують подарунки для рідних та близьких. Відрізняються лише традиційні страви та святкові прикмети. Але цікаво, що, наприклад, у Британії гучно не святкують прихід Нового року, але Різдво, яке відзначається 25 грудня, англійці відзначають залюбки.

Прикмети на Новий рік Кролика 2023

Прикмети на Новий рік 2023
  • З давніх-давен кажуть, як Новий рік зустрінеш, так його і проведеш.
  • Не варто позичати гроші перед Новим роком, аби наступний рік не провести у боргах та з пустими кишенями.
  • Щоб не провести цілий рік у злиднях, в Новорічну ніч слід покласти гроші у кишені.
  • Якщо кинути нову монетку у келих з шампанським, під бій курантів загадати бажання, а потім випити до дна — воно обов’язково збудеться.

Щасливих Вам Новорічних свят!