|
13.11.2020 16:04

Моя невістка мене терпіти не може − що робити і як себе вести, щоб не нашкодити синові?

Популярну українську фразу «невістка – чужа кістка» можна застосувати у два боки. Досить часто можна зустріти випадок, коли синова дружина налаштована недоброзичливо до свекрухи.

З тієї причини, що всі явища, і стосунки свекрухи з невісткою також, мають причинно-наслідковий характер, можна спробувати проаналізувати «звідки ростуть ноги» такого відношення невістки.

Можливо свекруха не об’єктивна і невістка має причину так себе поводити. Зазвичай, людині важко себе оцінити. Тому добре б було поговорити про це з чоловіком або, з кимсь іншим із родичів. Може трапитися, що ви почуєте про себе таке, про що й не підозрювали. Але, якщо ви чесно і щиро хочете налагодити стосунки з невісткою, то воно того варте.

Але чого гріха таїти, буває й таке, що свекруха пропонує допомогу, намагається підтримати невістку, а та колюча і не відповідає взаємністю.

Може, тоді варто перестати приставати з пропозиціями? Можливо це виглядає нав’язливо?

І вже зовсім інший варіант, про який недавно випадково почула – жалілася одна пані іншій: «…терпіти мене не може. Налаштовує інших невісток проти мене, навіть чоловіка. Не пускає до мене внуків…»

Що ж, буває й таке. І що тоді робити?

Виявити причини, які стоять за ворожістю

Це може бути ревність чоловіка до мами. Особливо, якщо чоловік часто згадує її смачні страви  чи, чого гіршого, порівнює, як щось з того, що зробила дружина, робила мама. Це може бути питання її походження – не того ж соціального становища. Або невістка вважає, що у свекрухи є улюбленці серед інших невісток. Тоді вона буде уникати можливості залишати своїх дітей з бабусею, вважаючи, що та може налаштовувати дітей проти неї.

Причиною такої поведінки може бути й проекція непорозумінь або конфліктів із чоловіком на відношення до його мами.

Не розпалювати конфлікт, а намагатися не помічати негативу

У стосунку з невісткою не реагувати на прояви її ворожості, не відповідати тим самим, а терпеливо прощати. «Блаженні тихі…», перед якими нахаби і крикуни никнуть і втрачають резон. І якщо ваша невістка вас виводить з себе, то це тому, що ви дозволяєте їй це робити.

 

ЧИТАЙ ТАКОЖ:
Новини, інтерв’ю, цікаві історії ти знайдеш на сайті Сенсація