|
23.11.2020 08:35

8 порад як перестати лінуватися і виконувати роботу вчасно, якісно, з бажанням

Лінь – підступна риса вдачі. На щастя, з нею можна справитися, якщо захотіти і попрацювати над собою. Декілька порад.

Правильно почати день

Від того як прокинулася і чи виспалася людина залежить її самопочуття протягом всього дня. Не потрібно підхоплюватися з ліжка миттєво. Потягніться у ліжку ногами і руками, розітріть долоні, покрутіть ступнями – так ви «увімкнете» організм і підготуєте фізично і психологічно до виконання наступних завдань. А п’ятихвилинна зарядка з виконанням найпростіших вправ поверне організму життєві сили і наповнить енергією.

Планування – запорука виконання

Діяти за планом завжди легше. Складання невеликого плану дій на день – це дати собі можливість упорядкувати справи і розвантажити години робочого дня, знайшовши час навіть для відпочинку. Довготривале планування потребує більш систематизованого підходу з урахуванням усіх фізичних і матеріальних можливостей. Великі справи потрібно розбивати на малі і малими кроками рухатися до наміченої цілі.

Мотивація працює безвідмовно

Концентрація на роботі

Відволікання  на перегляд пошти, повідомлень стрічки соцмереж, повідомлень, нової колекції одягу на улюбленому сайті – це те, що краде наш час. Зосередження на роботі є здатністю, яка тренується.

Відпочинок сприяє ефективній роботі

Короткотривалий 5-хвилинний відпочинок на свіжому повітрі або на самоті  дасть можливість оцінити пророблену роботу і натхнення для подальшої.

Я – молодець

Стимулюючі похвальби себе позитивно впливають на загальний результат. Можна навіть стимулювати себе невеликими обіцянками винагород за зроблену роботу – щось, без чого можна обійтися, але давно хотілося мати.

Убити лінь в зародку

Головне, правильно визначити «діагноз». Якщо працювати заважає лінь, а не ГРЗ чи проблема з тиском, наприклад, то нещадно убивати її в зародку і з ще більшим ентузіазмом братися за роботу. Можна застосувати ту ж таки стимулюючу обіцянку винагороди.

Мотивація працює безвідмовно

Мотивація є першою причиною всього, що робить людина. Важливо визначити її правильно. Мотивувати до праці може все – від можливості купити дитині ананас до досягнення відповідного становища і статусу у суспільстві.

Особистий тайм-менеджер

Мистецтво планувати свій час допоможе вчасно і якісно виконувати свою роботу. Згодом приходить практика і стає легше. Навіть з’являється вільний час для горнятка кави, повноцінного вихідного з прогулянками і спілкуванням з рідними.

Головне – не лінуватися!