Привітання з днем ангела Анни та обряди, які допоможуть врятуватися від безпліддя і вимолити щасливу дитину

Привітання з Днем святої Анни дуже актуально не тільки для володарок цього імені, а й для всіх жінок, хто мріє про дитину

Наші предки споконвіку вірили у те, що святі допомагають нам у життєвих труднощах та можуть змінити долю. Саме тому здавна було заведено молитися та слідувати ритуалам у день, який у святцях був закріплений за певним святим.

22 грудня – друже важливий день для всіх жінок, адже саме свята Анна може вилікувати від безпліддя та подарувати щасливих та здорових нащадків.

Хто така свята Анна?

Такою святу Анну бачили художники

Свята Анна – це бабуся Іісуса Христа. Довгий час жінці не вдавалося завагітніти та народити дитину. Вона довго просила Господа подарувати їй доньку чи сина. І ось, коли подружжя зрозуміло, що помре на старості років у самоті, до Анни прийшов ангел та сповістив про те, що скоро у родині з’явиться дитина, якій на долі написано народити Спасителя.

Про що треба просити святу Анну?

Анна – покровителька вагітних жінок, немовлят. До неї слід звертатися, якщо не вдається народити або дитина часто хворіє.

Майбутнім матерям у цей день заборонено працювати, особливо братися за прання, шиття, прибирання будинку. Безплідним парам сьогодні потрібно обов’язково весь день молитися, а найкраще – піти до церкви, лишити символічну пожертву та помолитися перед іконою святої.

Молодим дівчатам, які ще не вступили у шлюб потрібно попросити сьогодні святу Анну обов’язково дати здоров’я.

Привітання до Дня святої Анни

Молитва до Дня святої Анни

Прикмети у День святої Анни

Наші предки вірили не тільки у те, що мати Діви Марії допоможе народити дитину, а ще й цей день підкаже, яким буде прийдешній рік. Річ у тім, що 22 грудня має найдовшу ніч. Саме тому, все, що траплялося під час світлового дня, підпадало під пильну увагу.

Пращури вірили, що після Анни сонце повертає на літо, а зима – на мороз. Якщо у цей день буде ясне сонце – на Новий рік буде сильний мороз, а, якщо буде ясна погода, а на деревах іній – під Новий рік буде відлига.

А ще вважалося, що:

  • яка Анна до полудня – така зима до кінця грудня;
  • яка Анна до нічки – така зима до весни;
  • якщо іній покриває дерева – до хорошого врожаю;

Схожі статті

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.