Молитва “Богородице Діво, радуйся” або Ангельський Привіт. Чому така назва?

У християн всього світу на небесах є особлива заступниця – Пречиста Діва Марія, матінка Господа нашого, Ісуса Христа, до якої звертаємося молитвою Богородице, діво, радуйся…

Це найкоротший і найвірніший спосіб заслужити прихильність Пречистої Діви Марії, бо так до неї звернувся Архангел Гавриїл, коли з’явився, щоб повідомити їй волю Божу.

“Радуйся, Благодатна! (тобто сповнена благодаті Божої – дарів Святого Духа). Господь з Тобою! Благословенна Ти між жонами”.

Марія збентежилася від слів ангела і подумала: що означає це вітання? Ангел же сказав далі: “Не бійся, Маріє, бо Ти знайшла благодать у Бога. І ось, Ти народиш Сина і назвеш Його ім`ям – Ісус. Він буде великим, і назветься Сином Всевишнього, і Царству Його не буде кінця”.(Лк.1,26-33).

 

                           Традиція молитви у християн східного обряду

Богородице Діво‚ радуйся, Благодатна Маріє, Господь з Тобою. Благословенна Ти в жонах‚ і благословен плід утроби Твоєї, бо Ти породила Спаса душ наших. Амінь.

(Часто приватно молячись, до основної молитви додають продовження).

Достойно є воістину величати блаженною Тебе, Богородицю, присноблаженну, і пренепорочну, і Матір Бога нашого. Чеснішу від херувимів і незрівнянно славнішу від серафимів, що без зотління Бога Слово породила, сущу Богородицю, тебе величаємо. Під Твою Милість прибігаєм, Богородице Діво, молитвами нашими в скорботах не погорди, але від бід ізбави нас, Єдина Чиста і Благословена.

Преславна Приснодіво Богородице, прийми молитви наші і донеси їх Синові Твоєму і Богові нашому, щоб спас задля Тебе душі наші.

                          Традиція молитви у християн латинського обряду

Радуйся, Маріє,благодаті повна!

Господь з Тобою! Благословенна Ти між жінками і благословенний плід лона Твого,Ісус.

Свята Маріє, мати Божа, молися за нас, грішних, нині і в годину смерті нашої. Амінь.

Молитва до Пресвятої Богородиці є складовою багатьох молитов, де її відговорюють 10, 50, а той 100 разів.

Схожі статті

Сильні молитви до Пресвятої Богородиці за здоров’я мами: молися тривало і з вірою в серці

Молитви дуже часто справді допомагають у важких життєвих ситуаціях, коли здається, що вже нічого не допоможе. Коли вже немає на що розраховувати, помоліться до Богородиці.

Сильні молитви за здоров’я мами: до Господа, Богородиці, Пантелеймона Цілителя і Ангела-Хоронителя

Молитва – це найсильніший засіб, який може допомогти в будь-якій скруті. А молитва за здоров'я мами – найкращий спосіб висловити їй свою любов і турботу та попросити Бога про її зцілення.

Молитви, які допомагають та захищають у важких ситуаціях на війні солдат та громадянських людей. Читайте з вірою!

Батько, Твоє слово каже, що воїн, покликаний на війну, повинен сміливо бити ворога та захищати Україну. Воїнові треба захищати свій будинок, свою сім'ю. Господи, допоможи мені в цьому. В ім'я Ісуса, амінь.

Молитва за зцілення хворих дітей від усіх недуг до Ісуса, Богородиці та Матрони Московської

Хвороба ніколи не обіцяє нічого хорошого, а особливо важко, коли хворіє дитина. У такі моменти не опустити руки допоможе молитва.

Молитва матерям і дружинам за здоров’я воїнів, що хоробро захищають Україну. Господи, вбережи наших героїв

Ні для кого не секрет, що українські військові щоденно захищають країну на Донбасі. Підтримаємо їх добрим словом та молитвою.

Радуниця 2021: традиції поминального вівторка, що не можна робити в цей день та як поминати покійних

Радуницю завжди відзначають у вівторок другого тижня після одного з найбільших православних свят — Великодня. У 2021 році цей день припадає на 11 травня.