Святий в кросівках і з наплічником

Десятого жовтня Папа Римський Франциск проголосить 15-річного італійця Карло Акутіса блаженним. З цього часу до нього можна буде молитися та випрошувати через його заступництво Божих ласк.

Святість не є заслугою людини, це Божа благодать. Але заслуга Карло у тому, що він цей Дар Святого Духа не відкинув, а пішов за ним.

У віці 12 років Карло Акутіс розпочав практику щоденної участі в Євхаристії та щотижневої сповіді. Пресвяту Євхаристію називав дорогою до неба. Йому належить глибокий вислів про те, що «всі народжуються, як оригінали, але багато хто помирає, як фотокопія».

Будучи комп’ютерним генієм, Карло без жодної спеціальної освіти створював сайти та комп’ютерні прогами, через які допомагав людям. Хлопець надто чутливо усвідомлював своє християнство – роздавав бідним кишенькові гроші, розносив їжу потребуючим безхатькам, захищався за однолітків, яких кривдили.

Саркофаг з нетлінним тілом Карла Акутіса
Саркофаг з нетлінним тілом Карла Акутіса

За два місяці до смерті Карло дізнався про лейкемію, яка прогресувала надзвичайно швидко. Очікуючи закінчення земного життя, Карло весь час повторював: ««Я радий померти, бо я прожив життя, не марнуючи жодної хвилини на справи, які не подобаються Богу».

Першого жовтня цього року в Ассізі, де він мешкав, після ранішньої Служби Божої, була відкрита його могила. Усі присутні на чолі з місцевим єпископом переконалися, що тіло хлопця з дня, коли він помер – 6 жовтня 2006 року, залишилося у доброму стані. Це є однією з умов беатифікації (визнання особи блаженним).

Другою умовою є свідчення про його надзвичайний дар. У Бразилії знайшовся хлопчик, який зцілився від незвичайної хвороби після того, за Карло за нього помолився.

Беатифікаційний процес тривав недовго – розпочався у 2013 році, через п’ять років Папа Франциск видав Декрет про завершення. Карла беатифікують у рідному Ассізі.

 

Схожі статті

Сильні молитви до Пресвятої Богородиці за здоров’я мами: молися тривало і з вірою в серці

Молитви дуже часто справді допомагають у важких життєвих ситуаціях, коли здається, що вже нічого не допоможе. Коли вже немає на що розраховувати, помоліться до Богородиці.

Сильні молитви за здоров’я мами: до Господа, Богородиці, Пантелеймона Цілителя і Ангела-Хоронителя

Молитва – це найсильніший засіб, який може допомогти в будь-якій скруті. А молитва за здоров'я мами – найкращий спосіб висловити їй свою любов і турботу та попросити Бога про її зцілення.

Молитви, які допомагають та захищають у важких ситуаціях на війні солдат та громадянських людей. Читайте з вірою!

Батько, Твоє слово каже, що воїн, покликаний на війну, повинен сміливо бити ворога та захищати Україну. Воїнові треба захищати свій будинок, свою сім'ю. Господи, допоможи мені в цьому. В ім'я Ісуса, амінь.