В ЗАГСі наречений сказав «ні» і пішов, нічого нікому не пояснивши: історія про чоловічу підступність

Людмила з коханим познайомилася під час відпочинку. П'ять днів в Аланії пролетіли, як один. Додому повернулася щаслива та з надією, що життя, нарешті, ступило на білу полосу і, можливо, дуже швидко взагалі кардинально зміниться…

Людмила відчула себе рибою, яку живою кинули на розпечену пательню. Перед її очима пролетіли події останнього півріччя її життя. Вона голосно розридалася.

Прилетівши у Київ з відпочинку, Людмила, найперше, відкинула усі докори сумління з приводу незадоволення коліжанки, з якою була на відпочинку: «Вона просто мені заздрить»,- переконувала себе.

Далі вона почала активно спілкуватися з Арсланом у Фейсбуку. Він розпалював її почуття згадками про те, як їм було добре разом. А вона домальовувала в уяві все те, що хотіла бачити у майбутньому своєму житті.

Зрештою, запросила його у Київ у гості. Він погодився прилетіти.

Це було перед Різдвом. Він привіз їй багато подарунків і знову три дні промайнули, як у казці.

Проходячи мимо Палацу урочистих подій, Людмила запитала: «Зайдемо?» Він  не заперечив, а пішов за нею і підписав нею написану заяву.

Змішані шлюби
Змішані шлюби

Арслан полетів додому, а Людмила ходила, та що там, ходила – літала кілька днів. А потім наважилася розказати батькам про своє щастя. Тато взагалі мовчав, ніби мусів усе «пережувати». А мама обережно почала розпитувати: не бажала зіпсувати стосунки або нашкодити дочці, яка і так уже засиділася в дівках.

Після від’їзду, під час першої ж розмови, Арслан запитав, чи прийме вона іслам? Людмила не відповіла прямо, що так. Але й не сказала «ні». Сказала, що їй потрібно підготувати батьків.

Наступного разу коханий не вийшов на відеозв’язок, як домовлялися. Людмила навіть трохи зраділа, бо вона так ще й не наважилася говорити з мамою на тему зміни релігії. І була не готова, не мала відповіді на запитання, яке їй поставив Арслан.

Він перестав писати у Фейсбук. Людмила не розуміла, що коїться. Вона не спілкувалася з коханим і не говорила з батьками. Життя наче зупинилося. Їй здавалося, що з неї вийняли душу і вона живе, як зомбі – їсть, п’є, не відчуваючи ні смаку, ні запаху.

Робота не відволікала. А єдину коліжанку, з якою вона могла поділитися своїми переживаннями, Людмила відштовхнула півроку тому, і вони весь цей час не спілкувалися.

І ось за день  до призначеного часу розписки Арслан зателефонував і сказав, що завтра прилітає. Людмила так розхвилювалася і розчулилася, що розридалася в слухавку і єдине, що сказала: «Гаразд, коханий, зустрінемося о третій в Палаці. Не забуть взяти паспорт.

Людмила почала перебирати гардероб, шукаючи саме ту сукню, в якій вона завтра зустріне коханого. «Він кохає мене, – думала Людмила. – Врешті-решт, можливо я не змушена буду робити це, міняти релігію, адже він нічого не сказав цього разу. Ну, от і я не буду бігти поперед поїзда, – загойдувала неспокій думками.

−Мамо, − не втрималася Людмила. – Мені потелефонував Арслан. Він завтра прилітає і ми розписуємося. Мамусю, він мене кохає, − тільки й змогла видихнути,  переповнена емоціями, Людмила.

Людмила з батьками приїхали у загс завчасно. Мама була дуже схвильована – уже двічі пила валер’янку, тато припалював одна за одною цигарку і також нервувався. Людмила, втупивши погляд у вхідні двері палацу, стояла поряд з батьками. В руках у неї був маленьким букетик незабудок, який вона намірилася пришпелити молодому на лацкан піджака.

Арслан зайшов легкою ходою у вестибюль. Окинув зал проникливим поглядом і побачив Людмилу. Дівчина помахала йому рукою.

−Знайомся, – сказала тремтячим голосом, − це мої мама і батько.

Вони пройшли в кімнату очікування. І в цю мить мама дістала з сумочки ікону Пресвятої Трійці.

−Мамо, що це ти, для чого?

−Як же, без благословення не можна. Хоч ми, твої батьки, поблагословимо.

Арслан нічого не сказавши, розвернувся на підборах і вибіг із загсу.

Схожі статті

Сильні молитви до Пресвятої Богородиці за здоров’я мами: молися тривало і з вірою в серці

Молитви дуже часто справді допомагають у важких життєвих ситуаціях, коли здається, що вже нічого не допоможе. Коли вже немає на що розраховувати, помоліться до Богородиці.

Сильні молитви за здоров’я мами: до Господа, Богородиці, Пантелеймона Цілителя і Ангела-Хоронителя

Молитва – це найсильніший засіб, який може допомогти в будь-якій скруті. А молитва за здоров'я мами – найкращий спосіб висловити їй свою любов і турботу та попросити Бога про її зцілення.

Молитви, які допомагають та захищають у важких ситуаціях на війні солдат та громадянських людей. Читайте з вірою!

Батько, Твоє слово каже, що воїн, покликаний на війну, повинен сміливо бити ворога та захищати Україну. Воїнові треба захищати свій будинок, свою сім'ю. Господи, допоможи мені в цьому. В ім'я Ісуса, амінь.